Bøger / faglitteratur

Jagtperler - og andre naturskildringer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
79 sider: ill.
Udgivet
2017
Ophav

Beskrivelse


43 jagtbreve af digteren, præsten og modstandsmanden Kaj Munk (1898-1944). Om forskellige former for jagt, oplevelser med både to- og firebenede jagtkammerater og ikke mindst vestkystens og hedens naturoplevelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2017

af

af

Henrik H Pedersen

d. 17. aug. 2017

Digter, præst og modstandsmanden Kaj Munk var en ivrig jæger og skrev en del artikler om sine jagtoplevelser, hvilket bogen her vidner om. Henvender sig til kendere af Kaj Munk og læsere af natur- og jagtfortællinger.

Kaj Munk var i 1930'erne fast skribent på dagbladene "Jyllands-Posten" og "National Tidende" hvor han skrev såkaldte jagtbreve om sine oplevelser. En stor del af disse historier, som ikke tidligere har været udgivet i bogform, er at finde i nærværende bog. Historierne afspejler forskellige former for jagt, som mange jægere kender, såsom ande- og fasanjagt, men også oplevelser med både to- og firebenede jagtkammerater foruden ikke mindst vestkystens og hedens naturoplevelser står tydeligt. Første kapitel i bogen har en indledning ved bogens redaktør Jonas Høgh om bl.a. den litterære Kaj Munk. Der findes en del s/h fotos i bogen af Kaj Munk med sine bøsser og hunde.

Klassiske jagtfortællinger som stadig står friske og tidsløse. Karakteristisk koloreret foto med Kaj Munk med bøsse, jagtkammerat og hund udgør en fin forside.

Det er stadig muligt af fremskaffe Kaj Munks klassiske jagtbog Liv og glade DageJægeren Kaj MunkTak for godt selskab og ellers kan der henvises til Bjarne Nielsens Brovst bog Jægeren Kaj Munk. Af andre nyere almindelige jagtfortællinger findes Jørgen Katholms Tak for godt selskabDet er stadig muligt af fremskaffe Kaj Munks klassiske jagtbog Liv og glade Dage og ellers kan der henvises til Bjarne Nielsens Brovst bog . Af andre nyere almindelige jagtfortællinger findes Jørgen Katholms Tak for godt selskabDet er stadig muligt af fremskaffe Kaj Munks klassiske jagtbog Liv og glade Dage og ellers kan der henvises til Bjarne Nielsens Brovst bog Jægeren Kaj Munk. Af andre nyere almindelige jagtfortællinger findes Jørgen Katholms .


Jæger

Årg. 27, nr. 1 (2018)

af

af

Carsten Dahl-Hansen

Årg. 27, nr. 1 (2018)Informationer og udgaver