Bøger / faglitteratur

Jagten på lykken i overflodssamfundet eller Store Stygge Ulv-syndromet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
263 sider
Udgivet
2009
Ophav

Beskrivelse


Om det moderne menneskes vilkår og livskvalitet, og om det paradoksale i, at man i overflodssamfundet på trods af utallige valg og muligheder ikke er særligt lykkelige.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2009

af

af

Kent Skov

d. 21. jan. 2009

Kan anvendes på linje med THE's tidligere bøger og til samme målgruppe.

THE er professor i socialantropologi ved universitetet i Oslo. I bogen her tager han udgangspunkt i det såkaldte "Store Stygge Ulv-syndrom", som dækker over det paradoks, at vi til trods for at vi i den vestlige verden råder over stort set alle materielle goder, frihed og mindre arbejdstid end tidligere tiders mennesker, siger ingen undersøgelser, at vi er blevet nævneværdigt lykkeligere, når vi måler med tidligere tider eller andre folkeslag. Vi har det mao. som Store Stygge Ulv dagen derpå. Havde han fanget de tre små grise, ville han ikke vide, hvad han så skulle give sig til. THE peger på, at det vi mangler er et håb - altså at det moderne menneske rigt som fattigt er præget af håbløshed. THE går videre ind i udforskningen af lykkebegrebet og ser også på, hvordan lykke eller tilfredshed opfattes forskelligt af kønnene.

På dansk er tidligere udkommet bla. Charles Darwin, Øjeblikkets tyranni, Rødder og fødder. Tor Nørretranders har også skrevet en slag modspejling om emnet lykke i Glæd dig.

THE skriver interessant i en underholdende essaystil med gode iagttagelser og tankevækkende eksempler om det moderne menneskes vilkår, livskvalitet og mange valg i en kombination af videnskabelig undersøgelse, fiktion og anekdoter. En slags uforpligtende socialvidenskabelig underholdning, hvor THE sætter mange spørgsmål og dilemmaer op uden at give så mange bud på egentlige svar.


Berlingske tidende

d. 6. feb. 2009

af

af

Morten Beiter

d. 6. feb. 2009


Jyllands-posten

d. 27. jan. 2009

af

af

Dennis Nørmark

d. 27. jan. 2009


Politiken

d. 27. jan. 2009

af

af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 27. jan. 2009


Bogmarkedet

Årg. 155, nr. 7 (2009)

af

af

Jens Jørgen Kjærgaard

Årg. 155, nr. 7 (2009)


Social kritik

Årg. 21, nr. 118 (2009)

af

af

Karen Ellen Spannow

Årg. 21, nr. 118 (2009)