Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jagtbrødrenes dusør


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
310 sider
Udgivet
2007
Ophav
Genre og form
roman, fantasy, science fiction
Målgruppe

For 12-14-årige


Beskrivelse


Fantasy. I det 35. århundrede er størstedelen af jorden tilfrossen, og byerne er motoriserede, flytbare "trækbyer". Tom og Hester er i deres luftballon flygtet til trækbyen Anchorage, men her starter deres problemer først for alvor.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Bo Knudsen

2007

Nummer to af de fire bind, der kommer i serien Trækbyernes krønike. Bøgerne bør læses i rækkefølge, og læsere fra ca. 12 år, der har læst første del Nøglen til Medusa, skal nok fortsætte her. Den appellerende forside afspejler indholdet ved at signalere action og vække undren.

I det 35. århundrede er størstedelen af jorden tilfrosset, og byerne er motoriserede, flytbare "trækbyer", der jager og tilintetgør hinanden. De unge hovedpersoner, Tom og Hester, har i deres luftballon søgt tilflugt på trækbyen Anchorage, men her løber de snart ind i utallige nye problemer. Bogens dystre fremtidsunivers er unikt og spændende. Personerne er levende og troværdige. Bogen henvender sig klart til fantasylæsere, selvom det er teknologi, og ikke overnaturlige elementer, der indgår i handlingen.

Handlingen følger naturligt første del Nøglen til Medusa (2006/45). Stil og miljø giver mindelser til trilogien af Philip Pullmann Det gyldne kompas m.fl., og det samme publikum kan fint læse begge serier.

Velskrevet og spændende fortsættelse af denne originale serie, der henvender sig til de større børn og unge med hang til fantasy.