Gå til indholdJacob A. Riis : danskeren, der gik i krig mod New Yorks slum


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

446 sider: ill.

Udgivet

2020

genre/form

biografierOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Jacob A. Riis rejser i 1870 fra billedskønne Ribe til New Yorks slum. Her fotograferer og portrætterer han livet hos den fattigste del af befolkningen i mulighedernes land, USA. Til interesserede i USA's historie og samfundsforhold


Anmeldelser (2)


12. nov. 2020

Jacob A. Riis rejser i 1870 fra billedskønne Ribe til New Yorks slum. Her fotograferer og portrætterer han livet hos den fattigste del af befolkningen i mulighedernes land, USA. Til interesserede i USA's historie og samfundsforhold.

Jacob A. Riis er en af de danskere, der har haft en lille finger med i spillet i forhold til at gøre USA til et bedre sted, ved at fotografere og dokumentere levevilkårene hos den fattigste del af befolkningen. I denne bog portrætterer Tom Buk-Swienty Riis' historie, der starter knap så godt. Der tegnes et billede af en ung mand, der havde svært ved at indordne sig i Danmark og blev ramt af ugengældt kærlighed. Han udvandrede til USA og var tæt på at gå i hundene, men fandt til sidst sit kald som reporter. Her fotograferede han livet hos den fattigste del af befolkningen. Bogen indeholder billeder.

Buk-Swienty tegner et enestående billede af Riis og er en eminent formidler. Historien løfter sig i Buk-Swientys portræt og siger også noget om den amerikanske drøm, mulighedernes land og dem, der bliver tabt på vejen.

Er før udkommet under titlen: Den ideelle amerikaner


Jacob A. Riis


Ren kjærlighed kan jo aldrig dø


. I denne udgave er teksten og til dels også fokus ændret og revideret, så den spiller op imod de tendenser, der er i USA p.t. Af andre bøger om Riis findes bl.a. Jacob A. Riis og Ren kjærlighed kan jo aldrig døEr før udkommet under titlen: Den ideelle amerikaner. I denne udgave er teksten og til dels også fokus ændret og revideret, så den spiller op imod de tendenser, der er i USA p.t. Af andre bøger om Riis findes bl.a. og Ren kjærlighed kan jo aldrig døEr før udkommet under titlen: Den ideelle amerikaner. I denne udgave er teksten og til dels også fokus ændret og revideret, så den spiller op imod de tendenser, der er i USA p.t. Af andre bøger om Riis findes bl.a. Jacob A. Riis og Er før udkommet under titlen: Den ideelle amerikaner. I denne udgave er teksten og til dels også fokus ændret og revideret, så den spiller op imod de tendenser, der er i USA p.t. Af andre bøger om Riis findes bl.a. Jacob A. Riis og Ren kjærlighed kan jo aldrig dø.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Grete Jacobsen

2020-12-17


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020