Gå til indholdBøger / faglitteratur / fotografier

Isola : København i coronaens tid


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

91 sider: ill. ; 24×28 cm

Udgivet

2020

Ophav

Tore Leifer(forfatter)

Jens Lindhe(fotograf)
Genre og formfotografier, billedværker

Beskrivelse


Flot fotografisk bog om det mennesketomme København under forårets coronanedlukning. For interesserede i billeddokumentation om samfundsforhold og fotokunst


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2020

af

af

Kent Skov

d. 9. okt. 2020

Flot fotografisk bog om det mennesketomme København under forårets coronanedlukning. For interesserede i billeddokumentation om samfundsforhold og fotokunst.

Fotografisk billedværk fra København i foråret 2020. Jens Lindhe er arkitekturfotograf og har gennem mange år bidraget til forskellige bogudgivelser. Hans sort/hvide billeder er den bærende del, der suppleres af Morten Søndergaards digt "Vi rus" og et essay af Tore Leifer, studievært på DR P1. Fotografierne fastfryser kontrasten fra et København med motiver af normalt livfulde, ikoniske pladser, Rådhuspladen, Hovedbanegården, Nyhavn og Lufthavnen, der som alt andet lukkede ned om aftenen 11. marts.

Aktuel fotografisk dokumentation om coronapandemiens ydre konsekvenser for livet i landets hovedstad. Bogens særdeles smukke og teknisk fint gengivne fotos i bredformat viser storbyens vide rum og pladser tømt for liv. Som en surrealistisk kulisse, hvor der kun er mennesker i nogle af billederne - mest i periferien. Som silhuetter på vej ind eller ud eller som stillestående skygger i lighed med billedernes andre skulpturer. Søndergaards langdigt siger: "Vi vil aldrig glemme det vi står i nu./Verden er ny og nu/(..)/Vi Rus/Os".

Der ses intet andet fotografisk om emnet. JLs egen I tidens lyshar også tomme byrum i s/h som tema, men er et stramt fotoarkitektonisk projekt.


Kristeligt dagblad

d. 24. okt. 2020

af

af

Mie Petersen (f. 1951)

d. 24. okt. 2020


Jyllands-posten

d. 11. dec. 2020

af

af

Tom Jørgensen (f. 1963-08-04)

d. 11. dec. 2020


Landskab

Årg. 102, nr. 2 (2021)

af

af

Annemarie Lund (f. 1948)

Årg. 102, nr. 2 (2021)Informationer og udgaver

2020

Bog

Tore Leifer

Gyldendal