Bøger / faglitteratur

Islams offentlige hemmeligheder


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Debatbog med det primære formål at redegøre for at mainstream islam også er islamisme, islamisk lovgivning og en totalitær ideologi med opfordringer til bl.a. hellig krig.

Indhold

Forhindringer for den ærlige samtale om islam ; Mainstream islam og kvinder ; Mainstream islam og integration ; Mainstream islam og hellig krig ; Hvem er muslimerne? : 6 forskellige typer ; Vesten og bekæmpelse af islamisk terrorisme og totalitarisme ; Suni-shia-krigen, islamisk sekterisme og Vestens forvirring ; Oliemilliarderne i moskeer, kulturcentre & skoler i Vesten ; Terrorpropaganda og -intimideringer i Vesten ; Eksempler på implicitte terrorfremmende ytringer ; Vesten og de tilrejsende jihad-prædikanter ; Tør vi forholde os til virkeligheden?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2018

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 15. nov. 2018

Jaleh Tavakoli, der har iranske rødder, har en kritisk holdning til islam også i dens mere moderate former. Hun skriver til alle, især politikere, men hendes bog vil primært blive læst af islamkritikere.

At der efterhånden bor mange muslimer i vores del af verden vækker debat. Ofte en skinger en og ofte styret af folk, som kun kender islam udefra. Jaleh Tavakoli kom til Danmark som 9-årig i 1991. Hun er født i Iran i en familie med socialistiske holdninger, og hendes baggrund er areligiøs. Hun er cand.scient.soc og er aktiv i netværket Frit Iran. Hun har rundet venstrefløjen i Danmark, men arbejder nu aktivt mod islam. Hendes hovedtese er, at en del af de muslimer, som kalder sig moderate, også er tilhængere af sharialov og imod et vestligt demokrati, og hun udpeger det hun betegner som "mainstream islam" som hovedfjenden, ligesom politikernes angst for at forulempe muslimer er en risikofaktor. Bogen indeholder en del citater fra nettet, og der er en lang kildeliste med primært netsteder.

Tavakoli skriver ud fra personlige erfaringer både med islam i Iran og med politikere i Danmark. Bogen er meget detaljerig, og de mange netcitater giver den et rodet præg. Tavakoli er en vigtig stemme i den debat, der løber om islam, men det er det politiske budskab, der bærer bogen, som ikke har de store skrivemæssige kvaliteter.

Tavakoli lægger sig i forlængelse af Omars DødevaskerenMod til at tvivle og Akkaris Mod til at tvivle, men hun har en mere konkret politisk dagsordenTavakoli lægger sig i forlængelse af Omars Dødevaskeren og Akkaris , men hun har en mere konkret politisk dagsorden.