Gå til indholdBøger / faglitteratur

Islamisk kunst og arkitektur


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

279 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2008

Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Bogen fokuserer på enkelte vigtige genstande og bygninger som indgangsvinkel til stilarter og dele af islamisk kunst og arkitektur, for således at give en introduktion til dette omfattende felt.


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2008

af

af

Helle Winther Olsen

d. 19. nov. 2008

Stofmættet, illustreret introduktion til den islamiske kunst og arkitektur frem til ca. 1600-tallet - udfærdiget i håndbogsformat.

En bog der søger at favne hele den islamiske kunst og arkitektur må nødvendigvis strække sig dels over flere århundreder dels over flere kontinenter fra Spanien i Europa over det nordlige Afrika til en stor del af Asien. Islamisk kunsts opståen dateres til ca. år 632 ved profetens død og denne bog bevæger sig gennem de næste 1000 år til og med det Osmanniske Riges opståen ca. år 1500. Bogens fokus er rettet mod 10 centrale dynastier eller epoker: fx umayyaderne, seljukkerne, mamlukkerne, fatimiderne og osmannerne, og i hvert af de 10 kapitler beskrives periodens arkitektur, billedkunst, kalligrafi, bogminiature, keramik, glas, tekstiler, mønter og metal. Altså et kæmpe stofområde, der vidner om forfatterens (professor i islamisk kunsthistorie ved Edinburgh Universitet) enorme viden, der præsenteres i en sammenhængende fremstilling. Registre gør det muligt at anvende bogen til opslag, men det er fx ikke muligt at finde en samlet beskrivelse af arkitekturen; den må man søge under hvert af kapitlerne.

Vi har ikke rigtig noget på dansk, der i samme omfang sammenfatter både arkitekturen og kunsten i den islamiske verden - tilgængelig for den interesserede læser.

Et engageret, lødigt og væsentligt bidrag til en samlet forståelse af den islamiske kultur og det kunstneriske udtryk. Den må nødvendigvis opleves som kompakt med et så mægtigt stofområde.Informationer og udgaver

2008

Bog

Robert Hillenbrand

Vandkunsten,C.L. Davids Fond og Samling og Carsten Niebuhr Afdelingen, 1. udgave