Bøger / faglitteratur

Islam og kristendom : ligheder & forskelle


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
337 sider
Udgivet
2008

Beskrivelse


Gennemgår først hovedtræk i islam og kristendom, hvorefter der tages fat på ligheder og forskelle.

Indhold

Islam (Hvad er islam? ; Islams svar på etiske spørgsmål ; Islamisk livsstil og familiemønster ; Islams holdning til politik, økonomi og samfund) ; Kristendom (Hvad er kristendom? ; Kristendommens svar på tidens etiske spørgsmål ; Kristen livsstil og familiemønster ; Kristendommens holdning til politik, økonomi og samfund) ; Ligheder & forskelle ; Dialog, mission, integration


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juli 2008

af

af

Hans Michelsen

d. 29. juli 2008

I bogen sammenlignes islam og kristendom med henblik på at muliggøre dialog mellem religionerne for derigennem bl.a. at skabe en meningsfuld integration. Den henvender sig til alle der ønsker en kortere indføring i og sammenligning af begge religioner.

Bogen gennemgår først hovedtræk i islam og kristendom, hvorefter der tages fat på ligheder og forskelle. Emner som tro og lære, skriftsyn, samfundet og menneskesynet behandles. Teksterne kan med fordel læses parallelt. Da dialog, integration og mission er vigtige emner for forfatterne har disse deres eget afsnit. Nydanskeren Fouroozandeh er konverteret fra islam til kristendommen. Marianne Søndergaard, der er kristen gammeldansker, er den første kvindelige præst i det godkendte trossamfund Church of Love, hvor også Fouroozandeh er præst. Church of Love henvender sig til nydanskere.

Fouroozandeh har tidligere udgivet selvbiografien Den forbudte frelse, 2007. Flere oplysninger om Church of Love på www.mohabat.net.

En af bogens konklusioner er, at en vellykket integration bl.a. er afhængig af kendskab til andre religioner. Bogens forfattere har en kristen synsvinkel, men de er meget omhyggelige med at fremføre kritik sagligt og respektfuldt, og det kan de gøre pga. deres kendskab til begge religioner. Bogen er et nyttigt redskab til oplysning, dialog og integration.


Jyllands-posten

d. 3. sep. 2008

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 3. sep. 2008


Kristeligt dagblad

d. 23. aug. 2008

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 23. aug. 2008Informationer og udgaver