Gå til indholdBøger / faglitteratur / orkismønstre

Iskrystaller i orkis


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

40 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

Ophav

Inga Madsen (f. 1952)(forfatter, mønstre)

Karl Johan Madsen(illustrator)
Genre og formorkismønstre, mønstre
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


16 orkerede iskrystaller, der kan pynte på juletræet eller i vinduet. Opskrifterne kræver, at man kender grundteknikkerne i orkis


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2021

af

af

Laura Winding

d. 15. okt. 2021

16 orkerede iskrystaller, der kan pynte på juletræet eller i vinduet. Opskrifterne kræver, at man kender grundteknikkerne i orkis.

Iskrystaller i orkis indeholder en symbol- og tegnforklaring, 16 opskrifter og bagest i bogen et par sider om teknik og materialer. Hver opskrift indeholder materialeoversigt, vejledning, arbejdstegning samt farvefoto af den færdige krystal. Ifølge Inga Madsen er bogens modeller til både nybegyndere og viderekomne, men bogen giver ikke vejledning i grundteknikker, så er man begynder, må man søge hjælp - fx på YouTube. Der er ingen angivelse af sværhedsgrad i opskrifterne. Orkis er en ældre knytteteknik, som hovedsageligt består af knuder og buer. Orkis laves med fastspundet, glat garn, en skytte eller orkisnål samt evt picotmåler, perler og stivelse. Resultatet kan minde om en enklere form for knipling.

Bogen består af 20 A4-sider sat sammen med hæfteklammer. Bogen - eller snarere hæfte - ser ret hjemmelavet ud, og der er noget altmodisch over iskrystallerne, der giver mindelser om mellemlægsservietter. Til gengæld er orkis et supernemt håndarbejde at have med på farten, og har man først lært teknikken, kommer man hurtigt ud over stepperne.

IM har udgivet flere hæfter med orkis, fx: Orkis i blå farverJulehjerter i orkis


. For de erfarne er der mere julepynt i Lene Bjørns: Julehjerter i orkisIM har udgivet flere hæfter med orkis, fx: Orkis i blå farver. For de erfarne er der mere julepynt i Lene Bjørns: .Informationer og udgaver

2021

Bog

Illustrator: Karl Johan Madsen

Degn