Bøger / skønlitteratur / roman

Isbrud


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Vi befinder os i nær fremtid. Zeno er gletsjerforsker og tager hyrer på et krydstogtsskib til Antarktis for at studerer isen. Her søsættes en komisk klima-event, og Zeno indser at mere radikale midler må tages i brug.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2012

af

af

Henrik H Pedersen

d. 13. sep. 2012

Især for sin sproglige og kompositoriske del til læsere af Ilija Trojanows forrige roman Verdenssamleren, 2011. Desuden til læsere af romaner med en dystopisk klima- og miljømæssig vinkel. Endvidere formidles til læsere af politisk satire og ny europæisk kvalitets-litteratur.

Den tysksprogede og bulgarsk-fødte forfatter Ilija Trojanow (f. 1965) fik sit internationale gennembrud med Verdenssamleren, 2011. Han forsætter med denne roman en kosmopolitisk og "naturvidenskabelig" vinkel. Dog befinder vi os her i nær fremtid og hvor emnet har en dystopisk klima- og miljømæssig karakter. Hovedpersonen Zeno er gletsjerforsker og for at studere isen i ren form, tager Zeno hyre som rejseleder på et krydstogtsskib, der sejler rige turister på sightseeing til Antarktis. Her opholder Zeno sig gennem flere år, af kærlighed til isen og til en filippinsk kvinde. En kunstner, en verdensstjerne kommer i forbindelse med skibet og søsætter en klima-event hvor turisterne danner et stort SOS på isen, og Zeno indser at andre og mere radikale midler må tages i brug.

Bogen kan delvis sammenlignes med Kurt Vonneguts legendarisk absurde og politisk-satirisk romaner og emnemæssigt delvis med Solar af Ian McEwan, 2010 og Genvej til paradis, 1996 af J.G. Ballard.

Trojanow er unik med sin topaktuelle problemstilling omkring klima og miljø. Absurd, dystopisk, satirisk og tilmed uhyre velskrevet.


Weekendavisen

d. 28. dec. 2012

af

af

Jørgen Herman Monrad

d. 28. dec. 2012


Weekendavisen

d. 28. dec. 2012

af

af

Jørgen Herman Monrad

d. 28. dec. 2012


Kristeligt dagblad

d. 29. okt. 2012

af

af

Moritz Schramm

d. 29. okt. 2012