Bøger / skønlitteratur / noveller

Isblomster : noveller


Beskrivelse


I 17 noveller, der foregår både i Grønland, Danmark og Afrika, berettes om hverdagens små og store dilemmaer med fokus på situationer, alle kan genkende og forholde sig til.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2015

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 18. aug. 2015

Læsere, der holder af korte letlæste fortællinger, finder i denne novellesamling en række genkendelige historier, der belyser forskellige dilemmaer fra hverdagen.

Denne novellesamling indeholder 17 noveller af varierende længde fra 3 til 30 sider. De længste noveller er delt op i nummererede underkapitler. Fortællingerne kommer vidt omkring: Fra Grønland til Afrika, fra tilfældige skelsættende møder til mere hverdagsagtige, men alligevel vigtige begivenheder. De fleste af novellerne har dog et dansk udgangspunkt. Hovedpersonerne er både mænd og kvinder, de fleste i en moden alder. Nogle af novellerne går tæt på hemmelige drømme og forestillinger, mens andre har fokus på relationer mellem mennesker. En del af novellerne tager en overraskende drejning, de fleste af dem beskriver genkendelige følelser og sætter hverdagens begivenheder og dilemmaer i centrum. Lise Andersen debuterede i 1991 og har siden skrevet børnebøger, romaner, noveller og digte.

En fin samling af noveller om hverdagens begivenheder og dilemmaer, nogle mere interessante end andre. De fleste af novellerne har deres styrke i det letlæste sprog, hverdagsbeskrivelserne og den klare pointe.

Marianne Jørgensen har udgivet lignende novellesamlinger om hverdagslivet i Danmark fx Den dag, jeg slog min hund ihjel.