Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Isbaderen


Detaljer

Seneste udgave, lydbog (cd)


Sprog

dansk

Omfang

10 cd'er i 1 mappe 12 t., 35 min.

Udgivet

2012

Ophav

Kjell Ola Dahl(forfatter)

Torben Sekov(indlæser)

Ilse M. Haugaard(oversætter)
Genre og formroman, krimi, politiromaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Krimi. Kriminalkommisær Gunnarstranda og hans nye efterforsker Lena Stigersand arbejder med separate sager, men mon mordene på en hjemløs narkoman og på en højtstående embedsmand i Finansminsteriet hænger sammen?


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj. 2012

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 9. maj. 2012

Dahls faste fans er sikre læsere til denne - foruden de, der endnu ikke har opdaget ham - samt de fortsat umættelige krimiafhængige.

Dahl er det bedste bud på en norsk mandlige krimiforfatter, og bogen giver et herligt gensyn med en af hans faste hovedpersoner Gunnerstranda, der arbejder på en sag om en myrdet hjemløs narkoman. Hans sædvanlige makker Frölich er stadig suspenderet, så samtidig er hans nye makker, Lena Stigersand, i gang med opklaringen af mordet på en embedsmand i Finansministeriet. Selvfølgelig hænger sagerne sammen, og undervejs væves en historie med mange elementer fra samfundets top til dens bund - inkl. Norges store oliefond og internationale forbindelser. Samtidig fortælles den på så fremragende vis, at der også bliver plads til at beskrive de to opdagere som private og hele mennesker, og for en gangs skyld uden at det virker påklistret. Et ambitiøst plot, der lykkes fint.

Bind 6 i serien på dansk, men er egentlig bind 7, for seriens første, Dødens investeringer, er ikke oversat. En god repræsentant for den nordiske krimi og den hidtil bedste i serien. Den minder mig især om svenske Kjell Eriksson.

En god repræsentant for nordiske krimier med et ambitiøst og sammenhængende plot, som rummer mange elementer fra og perspektiver på det norske samfund og med nogle interessante efterforskere. Det er det hidtil bedste bind i serien.


Berlingske tidende

d. 24. jul. 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 24. jul. 2012Informationer og udgaver

2012

Bog

Kjell Ola Dahl

Modtryk

2013

Ebog

Kjell Ola Dahl

Modtryk, 2. udgave

2014

Lydbog (net)

indlæser: Torben Sekov

Nota

2012

Lydbog (net)

indlæser: Torben Sekov

Modtryk

2012

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Torben Sekov

Modtryk

2012

Lydbog (cd)

indlæser: Torben Sekov

Modtryk