Gå til indholdIsbaderen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

341 sider

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Beskrivelse


Krimi. Kriminalkommisær Gunnarstranda og hans nye efterforsker Lena Stigersand arbejder med separate sager, men mon mordene på en hjemløs narkoman og på en højtstående embedsmand i Finansminsteriet hænger sammen?


Anmeldelser (2)


9. maj. 2012

Dahls faste fans er sikre læsere til denne - foruden de, der endnu ikke har opdaget ham - samt de fortsat umættelige krimiafhængige.

Dahl er det bedste bud på en norsk mandlige krimiforfatter, og bogen giver et herligt gensyn med en af hans faste hovedpersoner Gunnerstranda, der arbejder på en sag om en myrdet hjemløs narkoman. Hans sædvanlige makker Frölich er stadig suspenderet, så samtidig er hans nye makker, Lena Stigersand, i gang med opklaringen af mordet på en embedsmand i Finansministeriet. Selvfølgelig hænger sagerne sammen, og undervejs væves en historie med mange elementer fra samfundets top til dens bund - inkl. Norges store oliefond og internationale forbindelser. Samtidig fortælles den på så fremragende vis, at der også bliver plads til at beskrive de to opdagere som private og hele mennesker, og for en gangs skyld uden at det virker påklistret. Et ambitiøst plot, der lykkes fint.

Bind 6 i serien på dansk, men er egentlig bind 7, for seriens første, Dødens investeringer, er ikke oversat. En god repræsentant for den nordiske krimi og den hidtil bedste i serien. Den minder mig især om svenske Kjell Eriksson.

En god repræsentant for nordiske krimier med et ambitiøst og sammenhængende plot, som rummer mange elementer fra og perspektiver på det norske samfund og med nogle interessante efterforskere. Det er det hidtil bedste bind i serien.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 24. jul. 2012


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2012

Ebog

2013

Bog

2012

Lydbog (cd)

2012

Lydbog (cd-mp3)

2012