Gå til indholdBøger / faglitteratur / opskrifter

Is hele året : hjemmelavet is af sæsonens bedste råvarer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

193 sider: ill. i farver ; 29 cm

Udgivet

2016

Ophav

Vibeke Bengtson(forfatter, illustrator)

Jonas Bohn(forfatter, illustrator)

Claus Sonne(illustrator)
Genre og formopskrifter, kogebøger

Beskrivelse


Mere end 50 isopskrifter baseret primært på lokale råvarer, lige fra grannålesorbet til tomatis. Opskrifterne er opdelt i årstider og suppleres med drinks og tilbehør til isen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 27. maj. 2016

Inspirerende og nyskabende isbog fra to professionelle ismagere fra Bornholms Ismejeri i Svaneke. For dem der vil prøve det lidt mere avancerede indenfor is.

Forfatterne har drevet Ismejeriet siden 2008. De flyttede til Bornholm i 2006 og blev grebet af idéen om at udnytte havens afgrøder til alle mulige slags is. De har bl.a. studeret ishåndværket i Italien. Først får vi en gennemgang af køkkengrej og ismaskiner, noget om de forskellige specielle typer sukker, naturlige emulgatorer osv. Hovedparten af bogen består af mere end 50 isopskrifter baseret primært på lokale råvarer, lige fra grannålesorbet til tomatis. Opskrifterne er opdelt i årstider og suppleres med drinks og tilbehør til isen.

Fine letforståelige opskrifter for den seriøse iskok, der er til kreativ og lidt avanceret kvalitetsis med meget varierede smagselementer.

Eliq Maraniks Hjemmelavet iser lidt enklere at gå til og har overvejende traditionelle istyper med. Den indeholder desuden mange opskrifter på pindeis, som der kun er en enkelt af i den bornholmske bog.Informationer og udgaver

2016

Bog

Illustrator: Claus Sonne

Muusmann, 1. udgave

2016

E-bog

Illustrator: Claus Sonne

Muusmann, 1. udgave