Gå til indholdIranske erindringer : en kvindes kamp


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

270 sider: ill.

Udgivet

2008

genre/form

erindringerOriginaludgave

2006


Beskrivelse


Nobelprisvinderen, dommer Shirin Ebadi (f. 1947), fortæller om sin opvækst og sin kamp for børns og kvinders rettigheder mod statsstyret i Iran, hvor kvinder er mænds ejendom. Giver også et indblik i historien og i befolkningens levevilkår


Anmeldelser (3)


10. jun. 2008

Erindringerne giver ny indsigt i levevilkårene specielt for kvinderne i Iran, der har været igennem store omvæltninger. Alle med interesse for verdens spændingsfelter vil have glæde af at læse bogen.

Forfatteren, der er født i 1947 og har levet det meste af sit liv i Teheran, giver med sine erindringer om egen opvækst, uddannelse og job som dommer et enestående indblik i Irans historie fra ca. 1950 og op til i dag. Hun blev født ind i en frisindet familie, hvor drenge og piger blev opdraget ens, og det gav hende en stærk følelse af selvværd. Som dommer udviklede hendes liv sig til at blive en kamp mod staten, fordi hun påtog sig at beskytte børn og kvinder mod de værste overgreb. Hun har siddet i fængsel og blev truet på sit liv flere gange. Hendes forbilledlige indsats blev i 2003 belønnet med Nobels fredspris.

K. Abdolah: Huset ved moskeen, 2008 er som roman også en stærk fortælling om samme periode i Iran. I biografien At læse Lolita i Teheran, 2005 overlever nogle studerende tiden ved at lave en læsekreds.

Nobelprisvinderen, dommer Shirin Ebadi, fortæller bevægende om sin opvækst og sin modige kamp for børns og kvinders rettigheder mod statsstyret i Iran, hvor kvinder er mænds ejendom. Bogen giver et godt indblik i historien og i befolkningens levevilkår og bliver dermed en mangesidig dokumentation af forholdene i et islamisk land.

Lektørudtalelse

Af

Anny Skov Madsen

Kristeligt dagblad

Af

Anna Klitgaard

d. 17. jul. 2008

Jyllands-posten

Af

Lone Nørgaard

d. 16. jul. 2008


Informationer og udgaver

Ebog

2011

Bog

2008

Lydbog (net)

2008