Gå til indholdBøger / faglitteratur / billedværk

Inua : piffissamik oqaluttuaq assinngorlugu
en fotografisk fortælling om tid : a photographic story of time (flere sprog)


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

kalaallisut, dansk, engelsk

Omfang

Ca. 140 sider: alle illustrerede i farver ; 29 cm

Udgivet

2012

Ophav

Kristian Mainz(fotograf)

Juana Petrussen(oversætter)

Kathleen Yates(oversætter)
Genre og formbilledværk, billedværker, fotografier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Fotografiske motiver fra Grønlands særegne geologi og naturforhold dannet over millioner af år


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2012

af

af

Anny Skov Madsen

d. 16. nov. 2012

Billedværket kan formidles til personer med interesse for natur, kunst og kunstfotografi, selv om det primært handler om Grønlands særegne geologi.

Grønlands dramatiske geologiske former afspejler millioner af års udvikling, idet klodens ældste klipper findes her. De mange farvefotografier fra forskellige områder formidler primært det fascinerende og det æstetiske i den specielle natur. Selve billederne, der bl.a. viser fjorde, sandaflejringer, forskellige klippeformationer, de geologiske lag med granitter og sandsten både i det lille og store perspektiv, vises uden oplysninger, men ofte er der skrevet små digte hertil. Bagerst i bogen er der korte oplysninger om billedet og stedet. Kristian Mainz er autodidakt fotograf med mange udstillinger i Grønland og Danmark bag sig. Der er forord af eskimolog og kunsthistoriker Jørgen Trondhjem og professor Minik Rosing.

N. Henriksen: Grønlands geologiske udvikling, 2005 er et godt fagligt supplement til billedværket. Andre bøger om naturforhold med fotografier er I. Silis: Disko, 2011 og Zackenberg, 2008.

Motiver fra Grønlands særegne geologi og naturforhold er her skabt i en særdeles smuk billedfortælling, der dokumenterer det storslåede i naturen og indfanger det essentielle i geologiens formationer dannet over millioner af år. Der er lagt vægt på den æstetiske oplevelse, og som sådan står værket mål med andre værker om kunst og kunstfotografi. Det faglige indhold skal søges andre steder.Informationer og udgaver

2012

Bog

Kristian Mainz

Atuagkat