Gå til indholdIntrovert : stå ved dig selv : (nej, du hehøver ikke gå til fest og gemme dig på badeværelset)


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

198 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2013


Anmeldelser (7)


22. apr. 2013

For indadvendte såvel som udadvendte personlighedstyper og ikke mindst deres omgivelser. Forfatteren fortæller om sine egne erfaringer som introvert menneske og mor til to børn af hver sin type. En pige, der gemmer sig bag et stort bundt pink balloner er det iøjnefaldende blikfang på forsiden. Bogen har fået en del medieomtale.

Forfatteren har skrevet bøger om børnelitteratur og om hverdagsorganisering for mødre. Hun er en udpræget introvert person, bliver overstimuleret af samvær med mange mennesker og har brug for at lade op i stilhed. Omvendt har hendes ekstroverte datter stort behov for mennesker omkring sig, konstant i aktivitet på sms, facebook osv. Begge typer bliver frustrerede af forventninger, de ikke kan indfri, og forståelse for begge typer er nyttig i familien, omgangskredsen, på arbejdspladsen osv. Bogen er skrevet i et dagligdags sprog med personligt udgangspunkt, og man får mange gode råd samt nogle aha-oplevelser undervejs. Litteraturliste.

Der findes en del titler om emnet på engelsk, og på dansk Fordelen ved at være indadvendt i en udadvendt verden af Marti Olsen Laney. Desuden et par stykker for lærere om indadvendte børn i skolen.

Forfatterens eget liv er udgangspunkt for denne letlæste bog om den introverte persons behov, sammenlignet med ekstrovertes. Den ene type har i udpræget grad brug for ro, den anden for selskab. Forståelse for begge personlighedstyper gør tilværelsen lettere for personen selv samt for familie, venner, kollegaer, ledere m.fl.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette S.F. Holst

2013-03-18

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Helge Christiansen

2013-06-20

Politiken

Af

Svend Brinkmann

d. 27. jun. 2013

Weekendavisen

Af

Rasmus Dahlberg

d. 14. jun. 2013

Arbejdsmiljø

Af

Niels Erik Karkov

Årg. 29 nr. 5 (2013)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2014

Bog

2017

Bog

2013

Bog

2013

Lydbog (cd)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Ebog

2013