Gå til indholdBøger / faglitteratur

Introduktion til ACT : en brugsbog til klienten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

126 sider: ill. i farver

Udgivet

2010

Ophav

Alexander Binger(illustrator)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for act-klienter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jun. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 7. jun. 2010

Bogen er skrevet til klienter i ACT-behandling, men kan også læses af fagfolk, professionelle behandlere og andre, der er interesseret i at lære ACT at kende.

ACT tilhører "3. generations" kognitiv adfærdsterapi. Kognitiv terapi er udviklet igennem de sidste 40 år i USA og England. 1. bølge havde fokus på menneskers ydre handlinger, dvs. observerbare symptomer. I 2. bølge kom fokus på såvel ydre som indre handlinger - tanker, følelser og fysiske fornemmelser. Den 3. bølge rummer nye metoder, som også er blevet kendt her i Danmark - fx mindfulness og dialektisk adfærdsterapi. Hvor man i traditionel kognitiv terapi (1. og 2. bølge) søger at reducere symptomer, er målet i ACT (acceptance and commitment therapy) gennem accept af livets genvordigheder, negative tanker og følelser at arbejde hen imod en mere grundlæggende ændring af klientens perspektiv på sig selv og verden - ofte med reduktion af symptomer som en positiv følgevirkning. Der er endnu ikke videnskabeligt belæg for ACT's virkning, men meget tyder på gode resultater ved forskellige lidelser. Bogens danske forfattere er psykologer med speciale i psykoterapi. Bogen er nem at læse og forstå, så den rammer sin primære målgruppe godt.

Første danske introduktion til ACT.

Læsevenlig introduktion til en ny behandlingsform indenfor den kognitive adfærdsterapi, der er under konstant udvikling. Bogens målgruppe er mennesker, der er eller kunne have interesse i at gå ind i et ACT-forløb, men også terapeuter kan have glæde af bogen.Informationer og udgaver

2010

Bog

Illustrator: Alexander Binger

Dansk Psykologisk Forlag, 1. udgave