Gå til indholdBøger / faglitteratur

Interkulturel didaktik

Del af DidaktikDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

183 sider: ill.

Udgivet

2020

Ophav

Tine Brøndum(forfatter)

Peter Hobel(forfatter)

Flemming B. Olsen(redaktør)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for folkeskolen, for ungdomsuddannelse, for læreruddannelse, for lærere


Beskrivelse


Bogen gør op med det statiske kulturbegreb og kommer med bud på, hvordan der skabes en udviklende og ligesindet læring. Til lærere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne, og den er også relevant for studerende


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2020

af

af

Boy Olesen

d. 17. sep. 2020

Bogen gør op med det statiske kulturbegreb og kommer med bud på, hvordan der skabes en udviklende og ligesindet læring. Til lærere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne, og den er også relevant for studerende.

Bogen pointerer vigtigheden af, at underviseren vedvarende reflekterer over, hvordan relationen skal være mellem kultur, etnicitet, race og uddannelse. Der fokuseres på de processer i undervisningssituationen hvor faglige emner, kommunikationsformer og perspektiver på viden, som skolen og lærerne anlægger, kan være understøttende for et interkulturelt læringsrum eller det modsatte. Bogens første del præsenterer teoretiske tilgange og perspektiver, der kan give inspiration til lærere, der ønsker at arbejde med interkulturel didaktisk analyse i tilrettelæggelsen af undervisningen. Anden del af bogen præsenterer i seks kapitler konkrete eksempler på undervisningsforløb.

Bogen er velskrevet og meget overskuelig, og den er klar i sit budskab, at interkulturel pædagogik er en særlig optik, der bør anlægges i alle skolens fag. Det er en god idé med en inddeling i en teoretisk og en konkret del - analyserne af undervisningsforløbene er vigtige og gode, og det er spændende at læse om to konkrete skoler, der arbejder med et interkulturelt afsæt.

Bogen kan relateres til Interkulturel didaktik.Informationer og udgaver

2020

Bog

Tine Brøndum

Frydenlund, 1. udgave

2022

E-bog

Tine Brøndum

Frydenlund, 1. epub-udgave