Bøger / faglitteratur

Instinktiv bueskydning : Archers reflex, targetpanic, pletskræk


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
92 sider: ill. i farver
Udgivet
2019
Ophav

Beskrivelse


Bueskytter kan i denne guide til instinktiv bueskydning få hjælp til at arbejde mentalt med en frygtet refleks, mange oplever: Archers reflex eller pletskræk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. dec. 2019

Bueskytter kan i denne guide til såkaldt "instinktiv bueskydning" få hjælp til at arbejde mentalt med en frygtet refleks, mange oplever: "Archers reflex" eller "pletskræk".

Instinktiv bueskydning er en gammel disciplin inden for bueskydning, hvor du skyder uden sigtemidler. Forfatteren, som er erfaren langbueskytte, fortæller i sit forord, at han selv har været plaget af pletskræk. Om den uheldige refleks skriver han bl.a.: "Disse modsatrettede impulser, hold strengen og slip strengen, skaber gerne en bevægelsessekvens, som er helt ude af kontrol. Det er denne oplevelse, de fleste med Archers-reflex oplever, når de forsøger at undertrykke slipimpulsen". Bogen tager udgangspunkt i, hvordan hjernen fungerer og indlærer reflekser, og redegør for de forskellige teorier. Forfatteren forklarer, hvordan man som bueskytte kan arbejde mentalt med den uhensigtsmæssige refleks. Bogen er den første af en serie småbøger om instinktiv bueskydning. Jes Lysgaard er landsholdsbueskytte, bachelor i psykologi, hypnoseterapeut og coach. Han har også skrevet Skydning med langbue.

Den erfarne bueskytte, som har lyst til og brug for at arbejde mentalt med sin bueskydning, finder i denne lille bog gode tips og råd til den mentale træning.

Der findes ikke andre bøger om pletskræk, men en bredere bog er fx Mentaltræning i sportens verden.Informationer og udgaver