Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Inside WikiLeaks : min tid med verdens farligste website


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

253 sider

Udgivet

2011

Ophav

Daniel Domscheit-Berg(forfatter, (hovedansvarlig))

Dennis Meyhoff Brink(oversætter)

Morten Visby(oversætter)

Kim Hundevadt(redaktør)

m.fl

Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


It-eksperten Daniel Domscheit-Bergs (f. 1978) insider-beretning om sine dramatiske 3 år i WikiLeaks som Julian Assanges højre hånd og under pseudonymet Daniel Schmitt organisationens talsmand indtil bruddet i 2010


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2011

af

af

Søren Brunbech

d. 15. feb. 2011

Med den store mediebevågenhed omkring WikiLeaks og dens kontroversielle stifter Julian Assange, kan man vente en stor aktualitetspræget efterspørgsel efter denne første bog på dansk om organisationen.

Tyskeren Daniel Domscheit-Berg var computer-nørd da han i slutningen af 2007, under dæknavnet Daniel Schmitt, begyndte at arbejde for WikiLeaks. Han kalder tiden i organisationen for det bedste der nogensinde er sket for ham, selv om han hurtigt fik et anstrengt forhold til den, i Domscheit-Bergs fremstilling karismatiske, men også lunefulde og egocentriske Assanges, der smed ham ud i september 2010. Domscheit-Berg giver et godt indblik i det anarkistiske miljø omkring organisationen og en underholdende førstehåndsberetning fra WikiLeaks' gennembrud, da de i begyndelsen af 2008 lækkede schweiziske bankhemmeligheder. Mindre interessant synes jeg de lange udredninger om den interne personfnidder er, også selv om Domscheit-Berg, i organisationens ånd, lækker interne chat-korrespondancer mellem ham og Assange.

Det er den første bog på dansk om organisationen, men mon ikke nogle af de andre titler der er på vej med interne afsløringer om WikiLeaks og Assange også vil blive oversat.

Gennem tyskeren Daniel Domscheit-Bergs fortælling om sine tre hektiske år som en central medarbejder i WikiLeaks og om sit had/kærlighedsforhold til den karismatiske og uberegnelige Julian Assange, får man et kig ind bag kulisserne i den kontroversielle organisation.


Journalisten

2011, nr. 4

af

af

Tom Heinemann

2011, nr. 4


Politiken

d. 22. feb. 2011

af

af

Poul A. Pedersen

d. 22. feb. 2011


Weekendavisen

d. 18. feb. 2011

af

af

Adam Holm

d. 18. feb. 2011


Kristeligt dagblad

d. 2. mar. 2011

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 2. mar. 2011Informationer og udgaver

2011

Bog

Daniel Domscheit-Berg

Jyllands-Posten, 1. udgave