Bøger / faglitteratur

Insekternes planet : om de sære, nyttige og fascinerende småkryb vi ikke kan leve uden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
233 sider: ill.
Udgivet
2019
Ophav

Indhold

Små væsener og klogt design ; Sex for seksbenede ; Spis eller bliv spist - insekter i fødekæden ; Insekter og planter - et evigt kapløb ; Flittige fluer og smagfulde småkryb - om insekter og vores mad ; Naturens rengøringsfolk og skraldemænd ; Fra silke til skriveredskaber - produkter fra insekter ; Indsigt fra insekter ; Insekterne og os - i fremtiden


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2019

af

af

Sanne Mendel

d. 29. apr. 2019

Det kribler og krabler overalt i naturen og bogen formidler, på fantastisk og humoristisk vis, vigtigheden af insekternes liv og eksistens for os mennesker og for Jorden. For læsere som ønsker mere viden om Jordens dyr, natur og miljø.

Bogen handler om de fascinerende småkryb som mennesker ikke kan leve foruden og spænder bredt fra insekternes opbygning, hvordan de sanser omgivelserne, til deres bizarre sexliv. Bogens kapitler går også i dybden med insekternes komplicerede samliv med andre insekter og planter. De sidste kapitler i bogen handler om insekternes indviklede forhold til os mennesker, hvordan de bl.a. bidrager til vores madforsyning og hvad vi mennesker kan gøre for at insekterne får bedre livsvilkår, da Jordens overlevelse afhænger af dem. Forfatteren er professor på Norges miljø- og biovidenskabelige universitet.

En fantastisk bog som formidler spændende og meget relevant viden om insekternes vigtige liv og betydning for dyr, natur og mennesker. Bogen er tillige rigtig godt fortalt og med humoristiske indslag undervejs. Man bliver meget nysgerrig på at vide mere om de pågældende insekter og bogen lægger op til stor refleksion over vigtigheden af de små seksbenede småkryb.

Hvis man ønsker lignende gode bøger om naturen som både er informative og virkelig godt formidlede og fortalt, så er bøgerne Træernes hemmelige livDyrenes hemmelige liv og Dyrenes hemmelige liv af Peter Wohlleben meget anbefalelsesværdigeHvis man ønsker lignende gode bøger om naturen som både er informative og virkelig godt formidlede og fortalt, så er bøgerne Træernes hemmelige liv og af Peter Wohlleben meget anbefalelsesværdige.


Jyllands-posten

d. 26. maj 2019

af

af

Lars Ole Knippel

d. 26. maj 2019