Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn

Insekternes hemmeligheder : snorkelmyg, zombiebiller og andet småkryb omkring dig


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

124 sider: ill. i farver

Udgivet

2022

Ophav

Nina Marie Andersen(illustrator)

Pia Sloth Poulsen(oversætter)
Målgruppe

til børn

Undervisning

Højtlæsning fra 6 år. Selvlæsning fra 9 år, for højtlæsning

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Smuk bog med mange interessante fakta om insekter og deres adfærd og levesteder. Højtlæsning fra 6 år, selvlæsning fra ca. 9 år


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2022

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 26. aug. 2022

Smuk bog med mange interessante fakta om insekter og deres adfærd og levesteder. Højtlæsning fra 6 år, selvlæsning fra ca. 9 år.

I bogen første del kan man læse om insekter generelt - hvordan de er bygget, de forskellige stadier de gennemgår, deres sanser og kommunikation m.m. Derefter er der kapitler om insekter i vandet, i skoven, i haven, i huset og insekter i verden. Bogen afsluttes med afsnittene "Dig og insekterne" og "De mest almindelige insektgrupper i Danmark". Der fortælles om mange forskellige insekters levevis, og man kan finde dem alle kender, fx stikmyg, hovedlus, guldsmede, bladlus, sølvfisk og husedderkopper, men også insekter fra andre dele af verden. Bogen er illustreret med akvareller, og forfatteren er insektforsker.

Det er en ualmindelig smuk og indbydende bog, på grund af de meget flotte akvareller. Der er masser af interessant læsning om insekterne, både de mere gængse fakta og også mere specielle "fun facts", som fx i kapitlet om zombiebillerne. Sproget flyder godt. Der er indimellem er brugt ord fra menneskenes verden om insekterne, fx dame, far, teenager og baby.

Hvis man synes insekter er spændende, kan man supplere med Tæt på insekter og småkrybSmådyrenes verden


Insekternes planet


som er til lidt større børn, men har fantastiske makrofotos, som alle kan have glæde af. Til målgruppen er der også den flotte Smådyrenes verden. Forfatteren har tidligere udgivet Insekternes planet for voksneHvis man synes insekter er spændende, kan man supplere med Tæt på insekter og småkryb som er til lidt større børn, men har fantastiske makrofotos, som alle kan have glæde af. Til målgruppen er der også den flotte . Forfatteren har tidligere udgivet Insekternes planet for voksneHvis man synes insekter er spændende, kan man supplere med Tæt på insekter og småkryb som er til lidt større børn, men har fantastiske makrofotos, som alle kan have glæde af. Til målgruppen er der også den flotte Smådyrenes verden. Forfatteren har tidligere udgivet for voksne.Informationer og udgaver

2022

Bog

Illustrator: Nina Marie Andersen

Bogoo