Gå til indholdInsekternes hemmeligheder : snorkelmyg, zombiebiller og andet småkryb omkring dig


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

124 sider: ill. i farver

Udgivet

2022

Originaludgave

2022


Beskrivelse


Smuk bog med mange interessante fakta om insekter og deres adfærd og levesteder. Højtlæsning fra 6 år, selvlæsning fra ca. 9 år


Anmeldelser (1)


26. aug. 2022

Smuk bog med mange interessante fakta om insekter og deres adfærd og levesteder. Højtlæsning fra 6 år, selvlæsning fra ca. 9 år.

I bogen første del kan man læse om insekter generelt - hvordan de er bygget, de forskellige stadier de gennemgår, deres sanser og kommunikation m.m. Derefter er der kapitler om insekter i vandet, i skoven, i haven, i huset og insekter i verden. Bogen afsluttes med afsnittene "Dig og insekterne" og "De mest almindelige insektgrupper i Danmark". Der fortælles om mange forskellige insekters levevis, og man kan finde dem alle kender, fx stikmyg, hovedlus, guldsmede, bladlus, sølvfisk og husedderkopper, men også insekter fra andre dele af verden. Bogen er illustreret med akvareller, og forfatteren er insektforsker.

Det er en ualmindelig smuk og indbydende bog, på grund af de meget flotte akvareller. Der er masser af interessant læsning om insekterne, både de mere gængse fakta og også mere specielle "fun facts", som fx i kapitlet om zombiebillerne. Sproget flyder godt. Der er indimellem er brugt ord fra menneskenes verden om insekterne, fx dame, far, teenager og baby.

Hvis man synes insekter er spændende, kan man supplere med Tæt på insekter og småkryb


Smådyrenes verden


Insekternes planet


som er til lidt større børn, men har fantastiske makrofotos, som alle kan have glæde af. Til målgruppen er der også den flotte Smådyrenes verden. Forfatteren har tidligere udgivet Insekternes planet for voksneHvis man synes insekter er spændende, kan man supplere med Tæt på insekter og småkryb som er til lidt større børn, men har fantastiske makrofotos, som alle kan have glæde af. Til målgruppen er der også den flotte . Forfatteren har tidligere udgivet Insekternes planet for voksneHvis man synes insekter er spændende, kan man supplere med Tæt på insekter og småkryb som er til lidt større børn, men har fantastiske makrofotos, som alle kan have glæde af. Til målgruppen er der også den flotte Smådyrenes verden. Forfatteren har tidligere udgivet for voksneHvis man synes insekter er spændende, kan man supplere med Tæt på insekter og småkryb som er til lidt større børn, men har fantastiske makrofotos, som alle kan have glæde af. Til målgruppen er der også den flotte Smådyrenes verden. Forfatteren har tidligere udgivet Insekternes planet for voksne.

Lektørudtalelse

Af

Therese Bjerre Ekman


Informationer og udgaver

Bog

2022