Bøger / faglitteratur

Innovation i folkeskolen : foretagsomhed som kompetence


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
63 sider: ill. i farver
Udgivet
2016
Ophav
Målgruppe
for lærere
Undervisning
til læreren

Beskrivelse


Denne bog er en indføring i, hvordan elever lærer at omsætte kreative tanker til innovative handlinger, som skaber værdi for eleverne selv og andre.
Med udgangspunkt i 15 års undervisning og forskning gennemgår psykolog, ph.d. Anne Kirketerp betingelserne for og principperne bag innovation og entreprenørskab i folkeskolen. Suppleret med forslag til øvelser og illustrerende eksempler til inspiration.

Indhold

Innovationskompetence - om at styrke elevers handlekraft og foretagsomhed ; Adskillelse af begreberne kreativitet, innovation, foretagsomhed og entreprenørskab ; Innovation i folkeskolen ; Skubmetoden - foretagsomhedsdidaktik


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 9. mar. 2016

Brugsbog med fokus på innovation og entreprenørskab i folkeskolen. Bogen fører sin læser ind i innovationspædagogikken og giver konkrete værktøjer til selve undervisningen i innovation og entreprenørskab i alle fag.

Bogen indeholder en kort grundtekst, som forklarer og begrunder arbejdet med kreativitet, innovation, foretagsomhed og entreprenørskab i grundskolen. Teksten suppleres af forskellige øvelser, som kan anvendes på enkelte eller alle grundskolens trin fra indskoling til udskoling.

Det er en god udgivelse, skrevet med stor gejst for den gode undervisning. Bogen er hurtigt læst og giver lyst til at inddrage innovationspædagogikken i egen undervisningspraksis samt en masse idéer til hvordan det kan gøres i praksis.

Bogen kan læses sammen med andre bøger om innovation og entreprenørskab i folkeskolen. Det er et forholdsvis nyt element i folkeskolen, som der derfor også er kommet en del nye udgivelser om, eksempelvis den anbefalelsesværdige KIE-modellen - innovativ undervisning i folkeskolen.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 18. apr. 2016

af

af

Nina Eriksen

d. 18. apr. 2016