Bøger / faglitteratur

Inklusionshåndbogen


Beskrivelse


Gennemgang af de betingelser, der er for at udvikle en skole, der inkluderer flest mulige. Også de 15-20 procent af eleverne, der ikke socialt og fagligt får et tilstrækkeligt udbytte af undervisningen. Den handler i særlig grad om skolens opgaver, men også stat, kommuner og forældre har opgaver.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2016

af

af

Boy Olesen

d. 17. feb. 2016

Debatten om inklusion er diffus og overordnet, derfor er der brug for denne håndbog, der udover at kunne læses i sin helhed, også er velegnet som opslagsbog. Et nyttigt værktøj for alle der arbejder i grundskolen, for de der er interesserede i skoleforhold og for studerende.

Bogen forholder sig til "Den brede inklusionsgruppe" som er 15-20% af skolens elever. Med definition på hvad inklusion er, fx at elever skal opleve sig som værende en del af fællesskabet m.m. Der gives en beskrivelse af inklusionsopgaven og i 12 kapitler sættes der fokus på de mest centrale temaer og kvalitetsområder for arbejdet med inklusion fx. børnepsykiatriske diagnoser, inklusion og fremherskende pædagogiske tendenser, kompetencekrav, noget om teamorganisering, skolens faglige ressourcepersoner, samarbejdet på skolen og med forældrene, skoleledelse, PPR og skoleforvaltning.

Noget af det mest udførlige der er skrevet om inklusion i skolen. Bogen er velformuleret og skrevet i et let-forståeligt sprog. Ingen tvivl om at denne bog kan give svar på rigtig mange af de spørgsmål, der rejser sig i skolen omkring inklusion. Bogen afsluttes med et udførligt register.

Kan sammenlignes med Inklusion.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 6. apr. 2016

af

af

Christina Krolmer

d. 6. apr. 2016


Læsepædagogen

Årg. 64, nr. 4 (2016)

af

af

Birgit Lundemann

Årg. 64, nr. 4 (2016)