Gå til indholdBøger / faglitteratur

Inkluderet i skolens læringsfællesskab? : en fortløbende problemidentifikations- og løsningsstrategi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

94 sider: ill. (1 cd-rom)

Udgivet

2011

Ophav

Susan Tetler(forfatter)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for lærere, for læreruddannelse


Beskrivelse


Introduktion til brugen af elevdeltagelsesprofiler (EDP), et redskab der hjælper læreren til at danne sig et overblik over klassen som helhed med særligt fokus på hvordan elever med ekstra behov for støtte fagligt og socialt, indgår i læringsfællesskabet


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 20. apr. 2011

Inklusion er et af hovedordene i nutidens folkeskole, hvor mangfoldigheden blandt eleverne i klasseværelset er tiltaget en del, samtidig med at der er et politisk pres for at flere elever med særlige vanskeligheder skal inkluderes i fællesskabet. Dette skaber et øget behov for differentieret undervisning, samt for at kunne identificere problemerne og finde løsningsstrategier dertil, så alle elever bliver fuldgyldige medlemmer af læringsfællesskabet. Denne bog indeholder et observationsmateriale, som kan hjælpe med til at identificere problemstillinger i klassen og derved hjælpe lærerteamet med at strukturere læringsfællesskabet. Bogen er et godt redskab for lærerteams og er også oplagt at arbejde med på læreruddannelsen.

Bogens materiale er baseret på et materiale udviklet af Eileen Rivers, som er blevet bearbejdet og tilpasset de danske skoleforhold. Bogen indledes med en præsentation af materialet, hvorefter der gennemgåes nogle eksempler på anvendelse af materialet, for afslutningsvis at se på byggestenene i god inklusion. Sammen med bogen følger en cd-rom som indeholder materialets observationsskemaer til printning.

Bogen kan læses sammen med titler som Specialpædagogik i skolen, 2009, Læringens og tænkningens stil, 2006 og Hjernen bag lysten til at lære, 2004.

Godt redskab til observation, problemidentifikation og løsningsstrategi for det inkluderende læringsfællesskab.


Specialpædagogik

Årg. 37, nr. 3/4 (2017)

af

af

Brian Degn Mårtensson

Årg. 37, nr. 3/4 (2017)Informationer og udgaver

2011

Bog

Susan Tetler

Dafolo, 1. udgave

2013

Ebog

Susan Tetler

Nota