Gå til indholdIngen vej udenom : om liv og død og kærlighed og krig


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

205 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Erindringsglimt fra forfatterens lange liv: Man møder en mand, der møder livet med åben pande. Både det liv han har levet i gamle dage, og det der ligger lige for når han går ud ad sin gadedør


Anmeldelser (7)


3. jul. 2020

Fortrinlig bog med erindringstekster fra Niels Barfoeds lange liv. Oplagt for læsere af erindringsbøger fra et kulturelt miljø.

Niels Barfoed (f. 1931), forfatter og mangeårig kritiker på flere dagblade, udgiver her en samling essays, erindringsglimt og refleksioner over et levet liv. Der er tale om fortrinsvis korte tekster med en central hændelse eller begivenhed - stor som lille, et møde eller et emne, der har optaget Barfoed, som emne. Han havde siden ungdommen et tæt, men ikke altid ukompliceret forhold til Klaus Rifbjerg og andre litterære personligheder, som han beskriver i brudstykker. Andre tekster handler om begivenheder under besættelsen, udlandsrejser, om at blive gammel og livet omkring det Nyhavn, hvor han har boet det meste af sit liv.

Niels Barfoed er en fortrinlig skribent, der ikke er bange for at bruge sit klassiske, men ukrukkede sprog, der gør hans tekster nærværende og læseværdige. Der er ikke tale om erindringer, som vi så i hans bog Farvel så længe!


fra 2007, men han formidler uden belæringer almenmenneskelige erfaringer og tilfører i glimt i de bedste tekster sine oplevelser og tanker fra et konkret hverdagsliv med et større perspektiv. Vil også fungere godt til oplæsningNiels Barfoed er en fortrinlig skribent, der ikke er bange for at bruge sit klassiske, men ukrukkede sprog, der gør hans tekster nærværende og læseværdige. Der er ikke tale om erindringer, som vi så i hans bog Farvel så længe! fra 2007, men han formidler uden belæringer almenmenneskelige erfaringer og tilfører i glimt i de bedste tekster sine oplevelser og tanker fra et konkret hverdagsliv med et større perspektiv. Vil også fungere godt til oplæsning.

Bogen her knytter sig til den forrige Du siger noget


I al korthed


Overtid


. Blandt andre ældre gode fortællere er Frederik Dessau med fx I al korthed og Ulrich Horst Petersen med OvertidBogen her knytter sig til den forrige Du siger noget. Blandt andre ældre gode fortællere er Frederik Dessau med fx og Ulrich Horst Petersen med OvertidBogen her knytter sig til den forrige Du siger noget. Blandt andre ældre gode fortællere er Frederik Dessau med fx I al korthed og Ulrich Horst Petersen med Bogen her knytter sig til den forrige Du siger noget. Blandt andre ældre gode fortællere er Frederik Dessau med fx I al korthed og Ulrich Horst Petersen med Overtid.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Kristeligt dagblad

Af

Nils Gunder Hansen

d. 9. okt. 2020

Jyllands-posten

Af

Erik Svendsen (f. 1954)

d. 16. nov. 2020

Politiken

Af

Lilian Munk Rösing

d. 23. sep. 2020

Berlingske tidende

Af

Peter Nedergaard

d. 13. sep. 2020

Information

Af

Christian Monggaard

d. 11. sep. 2020

Weekendavisen

Af

Adam Holm

d. 18. sep. 2020


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2020

Bog

2020

Ebog

2020