Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Ingen som dig : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

380 sider

Udgivet

2022

Ophav

Nick Hornby(forfatter)
Genre og formroman, romaner, humor, kærlighedsromaner

Beskrivelse


Da den 41-årige folkeskolelærer Lucy møder den 22-årige Joseph forandrer verden sig radikalt. Med Brexit i baggrunden udfoldes en herlig romantisk komedie, der samtidigt får sagt noget vigtigt om klasse, race og aldersforskelle. Til læsere af sjove kærlighedshistorier


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj. 2022

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 6. maj. 2022

Da den 41-årige folkeskolelærer Lucy møder den 22-årige Joseph forandrer verden sig radikalt. Med Brexit i baggrunden udfoldes en herlig romantisk komedie, der samtidigt får sagt noget vigtigt om klasse, race og aldersforskelle. Til læsere af sjove kærlighedshistorier.

Lucy er en hvid kvinde på 42, der efter at hendes mand har vist sig at have et stofmisbrug, nu er alene med sine to børn. Hun møder Joseph, der er sort, bor hjemme, træner lidt fodbold, drømmer om at blive DJ og arbejder i en slagterbutik i det nordlige London. Først ansætter hun ham som babysitter, men hurtigt indleder de et forhold, som de har svært ved at holde fast i. De har dog endnu sværere ved at holde sig fra hinanden, på trods af venner, familier og eks'er, der alle er fyldt med gode råd. Men hvordan holder man et forhold gående, når interesser, holdninger og sociale miljøer er så vidt forskellige? Er kærligheden nok?.

En veloplagt og underholdende kærlighedskomedie der foregår under afstemningen til Brexit i 2016-19. En roman, der viser Hornbys talent for at skrive, så man føler man sidder og ser en film. Det er en kærlighedsroman mere end en socialkritisk satire, men med en kant der klæder fortællingen. Nick Hornbys fans vil være begejstrede.

Stadig underholdende, men med lidt mere kant, er Kiley Reids En skøn alderJuliet, nøgen


, der har nogle af de samme temaer om alder, racisme og klasse. Holdt man af Hornbys Juliet, nøgen vil man uden tvivl også kunne lide denneStadig underholdende, men med lidt mere kant, er Kiley Reids En skøn alder, der har nogle af de samme temaer om alder, racisme og klasse. Holdt man af Hornbys vil man uden tvivl også kunne lide denne.


Berlingske tidende

d. 9. maj. 2022

af

af

Jakob Genz

d. 9. maj. 2022


Jyllands-posten

d. 4. dec. 2022

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 4. dec. 2022


Politiken

d. 14. maj. 2022

af

af

Henrik Palle

d. 14. maj. 2022


Weekendavisen

d. 12. maj. 2022

af

af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 12. maj. 2022Informationer og udgaver

2022

Bog

Nick Hornby

Hr. Ferdinand, 1. udgave

2022

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Iben Hjejle

Hr. Ferdinand

2022

E-bog

Nick Hornby

Hr. Ferdinand, 1. e-bogsudgave

2022

Lydbog (online)

indlæser: Iben Hjejle

Hr. Ferdinand