Gå til indholdIndtil din vrede er ovre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

307 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

krimi,

romanerOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Under en dykning efter en sunket nazi-flyvemaskine druknes to unge i Kiruna. Anklageren Rebecka Martinsson får sagen, som trækker tråde tilbage til 2. verdenskrig og et samarbejde med tyskerne, hvis hemmeligheder stadig er for farlige at afsløre


Anmeldelser (4)


23. okt. 2008

Ikke kun krimilæsere, men alle læsere, der nyder et godt sprog og en historie med mange elementer, vil på én gang nyde og hurtiglæse bogen.

Åsa Larsson er en af mine absolutte favoritter blandt nordiske krimiforfattere pga. hendes fornemme sprog og intense beskrivelser af såvel personer som natur og miljø ved Kiruna samt påvirkninger mellem elementerne. To unge, Wilma og Simon, druknes under dykning efter et tysk fly fra 2. verdenskrig, og Wilma er som død den gennemgående fortæller og guide i hele bogen. Hovedpersonen er stadig anklageren Rebecca Martinsson sammen med et bredt persongalleri af bl.a. politifolk og lokale beboere, hvoraf især forbryderne står stærkt som romanpersoner. Spændingen er intens, selv om morderne næsten er kendte fra begyndelsen, og det skyldes sproget og nuancerne i personerne og nysgerrigheden efter at kende baggrunden for forbrydelserne. Samtidig med mordet på de to unge trækkes tråde tilbage til krigen og Sveriges samarbejde med tyskerne - og Rebeccas privatliv og personlighed spiller igen en central rolle i historien.

Selvstændig del af serien, men med flere henvisninger til tidligere hændelser især mht. Rebeccas person. En død som fortæller er set før, men ikke tidligere i det omfang i Åsa Larssons bøger, og balancen overnaturlig/realistisk vil måske skuffe nogle krimilæsere.

Ikke seriens bedste, men stadig en af de bedste svenske krimiforfattere med sprog og fortælleevne til meget mere - helt sikkert også ud over krimier. Fængslende og fascinerende.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

Weekendavisen

Af

Katinka Bruhn

d. 14. nov. 2008

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 8. nov. 2008

Information

Af

Mette Højbjerg

2008-11-14


Informationer og udgaver

Bog

2021

Bog

2010

Bog

2009

Bog

2008

Ebog

2012

Ebog

2009

Lydbog (cd)

2011

Lydbog (net)

2010

Lydbog (net)

2009

Lydbog (cd-mp3)

2009

Punktskrift

2009