Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Indhenter

Del 1 af IndhenterDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

489 sider

Udgivet

2013

Ophav

Morten Buschmann(forfatter)

Jakob Krohn(redaktør)
Genre og formroman, spænding
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Thriller. År 2005. Muhammedtegningerne sætter Danmark på landkortet. En snigskytte dræber en række narkomaner i Danmark, og drabschef John Milner har fået til opgave at fange Danmarks første seriemorder i flere årtier. Medierne er begejstrerede for de kaotiske begivenheder. Også politianklager Annesofie Gundelach er, på trods af de turbulente tider, glad. Hun har langt om længe fået styr på sit privatliv, og det hektiske opklaringsarbejde med at finde og standse den iskolde drabsmand rører hende ikke personligt. Imens rykker seriemorderen ind på sine forfølgere


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2013

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 27. nov. 2013

Bogen bringer bredspektret behandling for folk med akut spændingsunderskud og kan således formidles til de umætteligt spændingshungrende.

MB er journalist på Kbh. Universitet, har også arbejdet på flere tv-stationer samt medvirket på cd'er som musiker, og det ses, at det er en øvet formidler, der står bag denne skønlitterære debut. Tiden er 2005 cirka samtidig med Muhammed tegningerne. En israelsk uddannet, dansk snig- eller finskytte dræber en stribe narkomaner rundt om i Danmark. Medier indblandes, og en terrorgruppe udlægges som skyldig. Fortællingen begynder godt med et fint tidsbillede og en interessant fortælleform, hvor vi på skift følger morderen (som afsløres tidligt og er jeg-fortælleren), politifolk på arbejde og privat, politikere, efterretningstjenester og medierne. Men ret hurtigt udvides plottet til også at omfatte danskere i krig i Irak, international våbenhandel, sex, kærlighed, jødiske netværk, terrorbekæmpelse, politik(ere) og MI6 m.m., og det er svært at holde fokus på bogens og snigskyttens større mission.

Krydses bl.a. Guillous Hamilton, Clancys Ryan og Rathsacks Plessner får vi denne bogs Lucas Fischer, men selv om noget godt mikses, bliver blandingen ikke altid flere gange så god. I sammenligning med de nævnte sker det ikke her.

Velskrevet og spændende indledning udvides til et meget bredspektret spændingsplot med mange retninger, aktører og niveauer, så tilbage står min læseoplevelse af en bog, hvor spændingen er i orden, men med en ret overlæsset og ufokuseret handling.


Berlingske tidende

d. 9. mar. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 9. mar. 2014Informationer og udgaver

2013

Bog

Morten Buschmann

mellemgaard, 1. udgave

2013

Ebog

Morten Buschmann

mellemgaard, 1. udgave

2017

Lydbog (net)

Morten Buschmann

mellemgaard