Bøger / skønlitteratur / roman

Inden vi blev jeres


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
396 sider
Udgivet
2019
Ophav
Genre og form
roman, slægtsromaner, historiske romaner

Beskrivelse


I 1939 efterlades tolv-årige Rill Foss med sine yngre søskende på familiens husbåd på Mississippi-floden. Senere ender børnene på et børnehjem, hvor Rill må kæmpe med at holde modet oppe og søskendeflokken samlet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2018

af

af

Karina Høyer

d. 8. feb. 2018

En gribende og spændende roman baseret på den sande historie om Georgia Tann og Memphis-afdelingen af Tennessee Children's Home Society. For læsere af den gode historie og romaner, hvor virkeligheden ind i mellem overgår fantasien.

I 1939 efterlades 12-årige Rill Foss med sine yngre søskende på familiens husbåd på Mississippi floden, da moren går i fødsel og i al hast må fragtes til det nærmeste hospital. Næste morgen opsøges børnene af politimænd, der forsikrer børnene om, at de vil blive forenet med deres forældre, hvis de blot følger med. I stedet bliver pigerne ført til et usselt børnehjem, hvor Rill må kæmpe for at holde modet oppe og søskendeflokken samlet. Sideløbende følger vi, 75 år fremme i historien, Avery Stafford, der hjælper sin far i en vigtig valgkamp. Under et besøg på et lokalt plejehjem møder Avery den ældre kvinde May, og de to kvinders historier forenes på rørende og kluddetæppe-agtig vis.

En gribende og spændende bog om løgne, valg, bedrag og ikke mindst søskendekærlighed og loyalitet. En velskrevet roman med et godt og flydende sprog, der på trods af sin til tider barske tematik er letlæselig og let at gå til. Romanen er baseret på en sand historie om den modbydelige børnehjemsleder Georgia Tann.

Kan i tematik og stemning med lethed sammenlignes med Sarahs nøglePigen uden navn og Pigen uden navnKan i tematik og stemning med lethed sammenlignes med Sarahs nøgle og .