Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Inden skyerne kommer : kriminalroman

Del 1 af Malaga-serienDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

288 sider

Udgivet

2021

Ophav

Mari Jungstedt(forfatter)

Kamilla Jørgensen(oversætter)
Genre og formroman, krimi, romaner
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2021

af

af

Sanne Mendel

d. 3. feb. 2021

Gribende og spændende krimi som foregår i Malaga. Vi følger kriminalbetjenten, Hector Correa, som skal opklare mordet på en tilsyneladende almindelig familiefar. For læsere af ublodige kriminalromaner.

Kriminalbetjent Hector møder, ved et tilfælde, den midaldrende, svenske kvinde Lisa. Hun er netop blevet forladt af sin mand, til fordel for en noget yngre kvinde, og har besluttet at flytte fra Sverige til Spanien. Der er hurtigt amoriner i luften og Lisa hjælper ham med at opklare mordet på familiefaderen, Florian. Han findes død, og først er der mistanke om selvmord, men det viser sig hurtigt, at noget er helt galt. Florians kone, Marianne, bliver mistænkt, da det viser sig, at Florian ville lade sig skille fra hende og gifte sig med en noget yngre kvinde. Men er Marianne skyldig? Da der sker endnu et mord, kommer Hector på overarbejde og spørgsmålet er, om der er tale om et simpelt ægteskabsdrama eller om svaret skal findes andetsteds?.

Det er en rar afveksling fra forfatterens øvrige forfatterskab, at krimien foregår i Spanien, dog stadig med tråde til Sverige. Det er en velskrevet krimi, med et godt plot og sympatiske hovedkarakterer. En gennemført, god læseoplevelse.

Ønsker man andre lignende krimier, så byder Sverige på mange gode kriminalromaner. Der er fx både Camilla Läckbergs og Liza Marklunds forfatterskaber.


Litteratursiden.dk [online]

d. 15. mar. 2021

af

af

Lene Jensen (f. 1964-04-15)

d. 15. mar. 2021


litteratursiden.dk

d. 15. mar. 2021

af

af

Lene Jensen

d. 15. mar. 2021

God begyndelse på Jungstedts nye krimiserie med et fint persongalleri og et skudsikkert plot i det sydspanske. Et spansk-svensk ægtepar er med et vennepar taget til byen Ronda for at fotografere en m...


Jyllands-posten

d. 20. feb. 2021

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 20. feb. 2021Informationer og udgaver

2021

Bog

Mari Jungstedt

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2021

Bog

Mari Jungstedt

People's, 1. udgave

2021

Ebog

Mari Jungstedt

People'sPress, 1. udgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Peter Pilegaard

People's

2021

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Peter Pilegaard

People'sPress