Gå til indholdInden så længe : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

56 sider

Udgivet

2018

genre/form

digteOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Digte om det at blive ældre og mærke de konsekvenser det medfører. Herunder manglende koncentration, færre kræfter og en dagligdag der indimellem præges af rutiner. Men også om den eftertænksomhed der gør sig gældende efter et langt levet liv


Anmeldelser (7)


6. jun. 2018

Digte om livet, alderen, eksistensen og naturen. For læsere af digte med fokus på erindring, eftertænksomhed og natur.

Digtene kredser i høj grad om det at blive ældre, og mærke de konsekvenser det medfører. Herunder manglende koncentration, færre kræfter og en dagligdag der indimellem præges af rutiner efter et langt levet liv. Men også om at bruge naturen, både rent fysisk, men også som billede på den eftertænksomhed der gør sig gældende efter et langt levet liv. Knud Sørensen har en større litterær produktion bag sig, der udover digte også tæller romaner, noveller og biografier m.v.

Forfatteren er 90 år gammel, men skriver med en friskhed der gør at man som læser (også yngre) bliver fanget af det meget fine billedsprog og de nuancerede og livlige betragtninger af naturen og årstidernes skiften. Det er alt sammen skrevet nøgternt men med en fin brug af naturen som metafor for selve livets cyklus og den uundgåelige slutning på selvsamme. Det er skrevet ganske koncist, men med plads til lyriske detaljer, der gør digtene levende og fængende.

Udover forfatterens forrige digtsamling Mere endnu


Samlede digte


kom jeg også til at tænke på Frank Jægers produktion, der kan læses i Samlede digteUdover forfatterens forrige digtsamling Mere endnu kom jeg også til at tænke på Frank Jægers produktion, der kan læses i Udover forfatterens forrige digtsamling Mere endnu kom jeg også til at tænke på Frank Jægers produktion, der kan læses i Samlede digte.

Lektørudtalelse

Af

Michael V Jensen

Politiken

Af

Thomas Bredsdorff

d. 17. aug. 2018

Berlingske tidende

Af

Jørgen Johansen (f. 1941)

d. 9. jun. 2018

Kristeligt dagblad

Af

Peter Stein Larsen

d. 22. jun. 2018

Jyllands-posten

Af

Tobias Skiveren (f. 1987)

d. 21. jul. 2018

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 8. jun. 2018

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 8. jun. 2018


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018