Gå til indholdBøger / faglitteratur

Ind i skoven : skovbadets kunst og videnskab : shinrin-yoku - den japanske vej til et bedre helbred


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

201 sider: ill. i farver

Udgivet

2019

Ophav

Qing Li(forfatter)

Anna Bridgwater(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om den japanske metode hvor man optimerer sit fysiske og mentale helbred ved hjælp af skovbade. Her føler man naturens/skovens nærvær og bader i de omkringværende indtryk. Med vejledning til hvordan skovbadning kan inkorporeres på forskellig vis i dagligdagen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2019

af

af

Heidi Mørch

d. 16. apr. 2019

De positive effekter for krop og sjæl af at bade sig i skovens lyde, dufte, ro og energi er hvad japansk skovbadning og denne bog handler om. For interesserede i naturens helende kraft i almindelighed og Japan i særdeleshed.

Skovbadning eller på japansk Shinrin-yoku drejer sig om at optimere sit fysiske og mentale helbred ved hjælp af ophold i og bevidst brug af fortrinsvis skov men også andre naturområder. Shinrin-yoku er en del af klassisk japansk kultur, men denne bog bygger på solid dokumenteret banebrydende forskning der viser at tid med træer og planter - også indendørs i hjemmet har positiv effekt i forhold til en række lidelser og sygdomme - ved at sænke blodtrykket, mindske stress, øge energiniveauet og forbedre immunforsvaret. Med praksisanvisninger til hvordan skovbadning kan inkorporeres på forskellig vis i dagligdagen. Beskeden bearbejdning til danske forhold. Forfatteren er lektor ved Nippon Universitets medicinske fakultet og en af verdens førende eksperter inden for skovbadning.

Meget fin og praktisk brugbar indføring i en central del af japansk kultur. Og til sidst en advarsel: denne bog risikerer at medføre en voldsom lyst til at besøge Japan.

Skovbadning har sit eget kapitel i JaponismeMindfulness i naturen


Naturen forkæler din hjerne


, er omtalt i Mindfulness i naturen og i Naturen forkæler din hjerne findes et afsnit om skovbadning i dansk sammenhængSkovbadning har sit eget kapitel i Japonisme, er omtalt i og i Naturen forkæler din hjerne findes et afsnit om skovbadning i dansk sammenhængSkovbadning har sit eget kapitel i Japonisme, er omtalt i Mindfulness i naturen og i findes et afsnit om skovbadning i dansk sammenhæng.Informationer og udgaver

2019

Bog

Qing Li

Gyldendal, 1. udgave

2019

Ebog

Qing Li

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2019

Lydbog (net)

indlæser: Morten Fredberg

Gyldendal

2019

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Morten Fredberg

Gyldendal