Gå til indholdImperiets mand


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

343 sider

Udgivet

2016

genre/form

romanOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Enkemanden Sir Edward Feathers ser tilbage på sit liv som kolonibarn og succesfuld advokat i Hong Kong under det Britiske Imperium. Et begivenhedsrigt liv udfolder sig med alle sine glæder og sorger


Anmeldelser (4)


7. sep. 2016

Enkemanden Sir Edward Feathers ser tilbage på sit liv som kolonibarn og succesfuld advokat i Hong Kong under det Britiske Imperium. Et begivenhedsrigt liv udfolder sig med glæder og sorger. Romanen henvender sig til en bred læserskare, der holder af fortællinger med historiske rids og som foregår over et helt liv.

Sir Edward Feathers, også kaldet Gamle Filth, var kolonibarn og blev sendt tilbage fra Østen for at blive opfostret og uddannet i England. Han får en barsk barndom i mellemkrigstidens England, hvor han nærmest vokser op som forældreløs. Mange år senere bliver han en succesrig advokat i Hong Kong og bliver gift med den smukke Betty. Som 81-årig enkemand sidder Edward i det sydlige England og tænker tilbage på barndommen og de mange uafklarede forhold. "Imperiets mand" er første bind i en trilogi om Sir Edward Feathers og livet i det Britiske Imperium. Jane Gardam er en stor forfatter i Storbritannien og dette er hendes første oversatte roman til dansk.

Velskrevet og fængende historie, hvor karaktererne fremstår troværdige grundet en psykologisk dybde. De britiske klasseskel og manerer bliver sublimt skildret i en tid med storhed og fald. Det er en god og bred historie, som potentielt har mange læsere.

Dette første bind i trilogien handler om advokaten Feathers. De næste to bind handler om konen Betty og advokatrivalen Veneering, så en sammenligning med andre romaner er svær. Forfattere som A.S. Byatt og A. Hollinghurst ligger dog ligefor.

Lektørudtalelse

Af

Stine Grabas

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette S.F. Holst

2016-09-26

Politiken

Af

Lise Garsdal

d. 23. sep. 2016

Weekendavisen

Af

Adam Holm

d. 30. sep. 2016


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2016

Bog

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Lydbog (cd)

2016

Ebog

2016