Gå til indholdBøger / faglitteratur

Imod valg : til forsvar for demokratiet

Del 0 af TS/PolitikDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

211 sider

Udgivet

2015

Ophav

David van Reybrouck(forfatter)

Birthe Lundsgaard(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Debatbog, der problematiserer det moderne demokratis professionaliserede politik, hvor valghandlingen er den sidste rest af borgerdeltagelse, og politikerlede og kronisk valgfeber er konsekvensen


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2015

af

af

Morten Brynildsen

d. 14. jan. 2015

"Imod valg" identificerer valghandlingen som demokratiets akilleshæl med politikerlede og kronisk valgfeber til følge. For læsere med interesse for samfundsopbygning og demokratiets legitimitet.

Den belgiske kulturhistoriker David Van Reybrouck debatterer forskellige facetter af demokratiet: valgentusiasme, politikerlede, systemets forankring i befolkningen samt valghandlingens udvikling historisk set. Forskellen mellem et aristokrati (baseret på valg) og et reelt demokrati (baseret på lodtrækning) er bogens omdrejningspunkt. Bogen indeholder mange cases fra især vesteuropæisk og nordamerikansk politik, og der er både noter med kildehenvisninger og en bibliografi.

Bogen har en yderst aktuel og akut problemstilling, som gør den spændende og læseværdig. Van Reybrouck tilbyder legitime, alternative og bæredygtige løsninger på demokratiets udfordringer (i forhold til fx Occupy-bevægelsen), og man håber i den grad, at han har ret.

Bogen er en blandt flere, der tager kritiske livtag med demokratiet. "Imod valg" er måske den lettest tilgængelige af disse i forhold til fx Rancières Hadet til demokratietDemokratismen - vores nye religion


Alle har ret


, Fonsbøls Demokratismen - vores nye religion og Lykkebergs Alle har retBogen er en blandt flere, der tager kritiske livtag med demokratiet. "Imod valg" er måske den lettest tilgængelige af disse i forhold til fx Rancières Hadet til demokratiet, Fonsbøls og Lykkebergs Alle har retBogen er en blandt flere, der tager kritiske livtag med demokratiet. "Imod valg" er måske den lettest tilgængelige af disse i forhold til fx Rancières Hadet til demokratiet, Fonsbøls Demokratismen - vores nye religion og Lykkebergs .


Berlingske tidende

d. 24. jan. 2015

af

af

Peter Burhøi

d. 24. jan. 2015


Politiken

d. 8. mar. 2015

af

af

Christoffer Emil Bruun

d. 8. mar. 2015


Information

d. 6. jun. 2015

af

af

David Budtz Pedersen

d. 6. jun. 2015


Kristeligt dagblad

d. 16. mar. 2015

af

af

Michael Böss

d. 16. mar. 2015


Weekendavisen

d. 6. feb. 2015

af

af

Kai Sørlander

d. 6. feb. 2015


Logos

2017, nr. 3

af

af

Bengerd Juul Thorsen

2017, nr. 3Informationer og udgaver

2015

Bog

David van Reybrouck

Tiderne Skifter

2017

Ebog

David van Reybrouck

Tiderne Skifter, 1. e-bogsudgave

2015

Lydbog (net)

indlæser: Nicoline Siff Møller

Nota

2015

Punktskrift

David van Reybrouck

Nota