Bøger / faglitteratur / billedværker

Iltgæld : fortællinger og tegninger fra cykelsportens veje


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
273 sider: ill. i farver ; 28 cm
Udgivet
2020
Ophav
Genre og form
billedværker

Beskrivelse


I ord og tegninger fortælles om den professionelle cykelsport og menneskene omkring den. Personligt indblik i cykelsportens farver og skyggesider, fra forårsklassikeren til de store etapeløb og hele vejen til løvfald ved Comosøen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2020

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 30. apr. 2020

Et begejstret og farverigt portræt af cykelsporten, når den er bedst og værst. Til interesserede i cykelsport.

Brian Nygaard har været med på sidelinjen i den mest dramatiske tid i cykelsporten i nyere tid. I denne bog fortæller han om hans oplevelser med cykelsporten tæt på livet og tæt på hjertet. Han fortæller om at være tæt på de største stjerner, og om at være ude på landevejene når der ikke er cykelløb, men hvor passionen hos fansene stadig lever. Nygaards tekster er ledsaget af tegninger af Erik A. Frandsen.

Har man fulgt Nygaards klummer i Weekendavisen, vil man genkende stilen i denne bog. Det er reflekteret og passioneret formidling af cykelsport som levebrød og passion. Ord og billeder supplerer hinanden smukt og viser, at der er mere til sporten end blot at komme først over stregen.

Nygaards eftertænksomme stil minder om den, man finder hos Jørgen Leth, der også er en af Nygaards inspirationskilder. Af andre lidt anderledes bøger om cykelsport findes fx Sort kaffe og hvide sokkerNetop gentagelsen er det smukkeCykling con amore, Netop gentagelsen er det smukke og Cykling con amoreNygaards eftertænksomme stil minder om den, man finder hos Jørgen Leth, der også er en af Nygaards inspirationskilder. Af andre lidt anderledes bøger om cykelsport findes fx Sort kaffe og hvide sokker, og Cykling con amoreNygaards eftertænksomme stil minder om den, man finder hos Jørgen Leth, der også er en af Nygaards inspirationskilder. Af andre lidt anderledes bøger om cykelsport findes fx Sort kaffe og hvide sokker, Netop gentagelsen er det smukke og .


Jyllands-posten

d. 11. apr. 2020

af

af

Mikael Jalving

d. 11. apr. 2020


Politiken

d. 11. aug. 2020

af

af

Erik Jensen (f. 1960)

d. 11. aug. 2020


Kristeligt dagblad

d. 16. maj 2020

af

af

Martin Gregersen (f. 1988)

d. 16. maj 2020


Berlingske tidende

d. 22. maj 2020

af

af

Holger Dahl (f. 1961-09-09)

d. 22. maj 2020