Gå til indholdIldmanden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

510 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2012


Anmeldelser (4)


2. mar. 2012

Psykologisk thriller med et interessant og troværdigt persongalleri og aktuelle problematikker omkring konflikterne mellem indvandrerne og indbyggerne i forstæderne. Henvender sig til læsere af krimier og spændingsbøger med det psykologiske element.

En pyroman er på spil, og imens bliver den kvikke, men stille gymnasieelev Karsten rodet ind i en bandekrig og bliver forfulgt af en muslimsk familie, da han involverer sig med Jasmeen fra klassen. Adrian er vikar på skolen og forsøger at hjælpe Karsten men har tætte forbindelser til en ekstremistisk gruppe. Karsten forsvinder en skæbnesvanger nat i påsken, og otte år efter forsøger lillesøsteren Nynne at opklare, hvad der skete med broderen, men efterforskningen får pyromanen til at vågne op igen efter otte års dvale. Historien fortælles fra flere personers synsvinkel. Den menneskelige psyke er en vigtig del af Damhaugs forfatterskab, og han forsætter med sin tredje bog at søge dybere ind i de mørkeste afkroge af menneskets sind.

Romanen har flere ligheder med forfatterens to forrige og minder om andre psykologiske spændings- og krimiromaner som fx af tyske Sebastian Fitzek.

Bogens første del følger primært Karsten sideløbende med den endnu ukendte pyroman. Da identiteten afsløres, og Nynne otte år senere vil skrive en bog om Karsten, er det hans skæbne, der er den røde tråd i historien, og det giver desværre en del gentagelser i en ellers overbevisende og velskrevet historie. Bogen overrasker og formår at holde læseren nygerrig helt til slutningen.

Lektørudtalelse

Af

Frederik Nielsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Helle Regitze Boesen

2012-04-02

Litteratursiden.dk [online]

Af

Michael Krarup

2012-10-17

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 12. apr. 2012


Informationer og udgaver

Bog

2015

Bog

2013

Bog

2012

Bog

2012

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2012

Ebog

2012

Lydbog (cd-mp3)

2012

Lydbog (cd)

2012