Gå til indholdIlddåb


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

318 sider

Udgivet

2008

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2007


Beskrivelse


Da 12-årige James pludselig bliver forældreløs, bliver han kontaktet af CHERUB, en hemmelig organisation, der uddanner børn til spioner, og efter en hård grundtræning bliver han sendt ud på sin første mission: at afsløre et terrorangreb på et olietopmøde


Anmeldelser (3)


1. jan. 1970

Spændende ny spionserie for børn af begge køn. Gode læsere fra ca. 11 år vil få sig både en god læseoplevelse og et spændende univers med mange identifikationsmuligheder.

Første 2 bind i en spionserie med børn som hovedpersoner. På engelsk er der udkommet 2 bind om året siden 2004. På trods af emnet virker miljøet ganske realistisk, ligesom børnene er børn i alle aspekter og uden ekstraordinære evner, der ikke kan optrænes af alle. Cherub er en hemmelig organisation med links til MI5, som optager og træner forældreløse børn som spioner og sender dem ud i missioner, hvor voksne ikke kan bruges. I disse 2 første bind følges først 12-årige James' vej ind i Cherub og så hans første 2 missioner, afsløring af et planlagt miltbrandangreb mod et olietopmøde og infiltrering af en magtfuld narkoring i en Londonforstad. Sprog, personer og miljøer virker næsten uhyggeligt autentiske, og der er troværdige børn, spænding og action fra først til sidst.

Horowitz' Alex Rider-serie og Higsons Young Bond-serie er gode spionserier for nogenlunde samme målgruppe, men Cherub mission foregår i et mere realistisk miljø og har en mere spændende opbygning af personer og baggrund med og dermed mere mulighed for identifikation for læseren.

Velskrevet, spændende underholdning, der også udmærker sig ved fremragende miljø- og personbeskrivelser og realistiske scenarier.

Lektørudtalelse

Af

Elin Søborg

Himmelskibet

Af

Lea Thume

Nr. 19 (2008/2009)

Børn & bøger

Af

Maria Eriksen

Årg. 61, nr. 1 (2008)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2012

Lydbog (net)

2009

Lydbog (net)

2008

Ebog

2012

Ebog

2011

Punktskrift

2012

Lydbog (cd)

2010

Bog

2008

Bog

2007