Bøger / faglitteratur

Ikon - tableau : inspiration til fremstilling af dine personlige ikoner


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
60 sider: ill. i farver
Udgivet
2009
Ophav

Beskrivelse


Ideer og teknikker til at fremstille personlige ikoner i en række forskellige materialer, bl.a. maleriikoner, gipspladeikoner, transparente glasikoner og smykkeikoner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2009

af

af

Kirsten Emdal

d. 15. okt. 2009

Bogen henvender sig til dem, som gerne vil fremstille deres egne ikoner eller ikon-tableauer. Kan formidles til de lånere, som efterspørger ideer indenfor kreative hobbyarbejder.

Eva Margrethe B. Tworek er udøvende billedkunstner og underviser i bl.a. design og billedkunst. Hun har tidligere udgivet bogen Kort med liv i, 2001. Bogen indeholder forskellige ideer til, hvordan man selv kan fremstille forskellige ikoner eller ikon-tableauer. Alle eksempler ledsages af foto og beskrivelse af fremgangsmåde. Det drejer sig om meget forskelligartede materialer. Der er således brugt glas, akryl, gipsplader og forskellige genbrugsmaterialer. Samtidig er der benyttet forskellige maleteknikker og klippe/klistre teknikker. Tableauerne er fremstillet i så forskellige genstande som mini-kommoder, små kufferter, værktøjskasser, bøger og glasvaser. Nogle af ideerne kan bruges som julepynt, gaveindpakning og kort. Bogen afsluttes med en liste med materialeforklaringer og enkelte skabeloner.

Der er udkommet nogle enkelte bøger om gør-det-selv ikoner. Jeg har haft mulighed for at sammenligne med Per Cederholms Dekorér med ikonbilleder, 2004 og Eva-Marie Wilken Kors og ikoner, 2004, og her vil jeg helt klart foretrække Wilkens bog, hvis man skal lave sine egne ikoner.

Smag og behag er jo som bekendt forskellig, men jeg synes ikke at denne bog udmærker sig med særlige grundige arbejdsbeskrivelser. Man skal i hvert fald ikke være helt nybegynder i "faget".