Bøger / faglitteratur

Ikke noget at være bange for


Beskrivelse


Den engelske forfatters essay med portræt af en familie (hans egen), en kritisk og filosofisk meningsudveksling med hans broder samt ikke mindst en refleksion over dødelighed og livets afslutning, en diskussion med og om Gud.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 28. maj 2009

For læsere af engelske Julian Barnes' altid velskrevne og elegante forfatterskab vil denne diskuterende og delvis selvbiografiske essayistiske udgivelse om dødelighed og den mulige eksistens af en gud være en oplagt og naturlig opfølger på hans romaner og noveller om alderdom og tro.

Barnes, f. 1946, har nu levet omkring 3/4 af den forventede afmålte tid, og hans tanker kredser stedse mere om livets afslutning. I denne sprænglærde og dog letflydende bog kredser han om emnerne død og religion. Bogen er en blanding af traditionel roman, essay og fiktiv selvbiografi, og det er en blandingsform som fungerer overraskende godt. Med litterære henvisninger og anekdoter, diskussion af eksistensen af en gud, meningsudvekslinger med sin filosofiuddannede bror og ikke mindst tilbageblik på scener fra sin barndom og forældrenes liv har Barnes skrevet et sofistikeret essay, som hans vanlige læsere vil vide at sætte pris på. Bemærk at bogen er placeret i 16.8 og ikke i skønlitteratur.

Barnes er en produktiv skønlitterær forfatter, og for danske læsere er han nok mest kendt for romanen Flauberts papegøje, 1987. Hans forfatterskab er velskrevet og udfordrende og kræver en vant læser, som til gengæld får fine og inspirerende læseoplevelser.

Den engelske forfatter Julian Barnes har nu passeret de 60 og kredser i et elegant essay med selvbiografiske træk om sin egen dødelighed og den mulige eksistens af en gud. Forsiden er meget præcis for indholdet og viser en knokkelmand med leen.


litteratursiden.dk

d. 22. juni 2009

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 22. juni 2009

Julian Barnes tager livtag med døden i sin seneste bog - Det er der kommet et tankevækkende og humoristisk værk ud af. Bogen er et storslået biografisk essay, som samtidigt tvinger læseren til at forh...


Jyllands-posten

d. 18. juni 2009

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 18. juni 2009


Berlingske tidende

d. 22. juni 2009

af

af

Eva Pohl

d. 22. juni 2009


Kristeligt dagblad

d. 4. juni 2009

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 4. juni 2009


Politiken

d. 6. juni 2009

af

af

Thomas Bredsdorff

d. 6. juni 2009


Standart

Årg. 23, nr. 3 (2009)

af

af

Claus Schatz-Jakobsen

Årg. 23, nr. 3 (2009)