Bøger / skønlitteratur / roman

Ikke noget at tale om


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om en ung fraskilt mor, der pendler mellem moderskab og nyt singleliv i en 9/5-deleordning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2019

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 19. mar. 2019

Velskrevet satirisk roman på vers om nylig fraskilt mor, der kæmper for at få sit familie- og singleliv til at passe sammen i en 9/5 ordning. For alle med interesse for ny dansk litteratur og kvindeliv.

Digtroman om nylig fraskilt mor i midten af 30'erne, der pendler mellem deleordning med "X" og dates med yngre musiker. På jobbet har hun et lidt for højt sygefravær og kæmper for at holde facaden overfor kollegaerne og chefen. På familiefronten er der en far, der altid ved bedst og en mor, der fylder sig med medicin. Men alt er ikke helt, som det det skal være for pludselig er der også et modermærke, der skifter form. Romanen er fortalt i nutid i korte vers, der danner en sammenhængende historie.

Rapkæftet digtroman fortalt med en hudløs sort humor, der der vil ramme især de kvindelige læsere lige i hjertet. Det mundtlige sprog har en dynamisk rytme, der er med til at skabe et højt læsetempo. Det er en roman, der læner sig opad chick-lit genren, men har meget mere på hjerte.

Tematisk og fortælleteknisk minder bogen om Tine Høegs kortprosaroman Nye rejsendeNynnes dagbog - det heleGud taler ud, men det kække, rapkæftede sprog minder mere om Nynnes dagbog - det hele af Henriette Lind. Bogens nænsomme portræt af den patriarkalske far kan sammenlignes med Jens Blendstrups mesterlige bog Gud taler udTematisk og fortælleteknisk minder bogen om Tine Høegs kortprosaroman Nye rejsende, men det kække, rapkæftede sprog minder mere om af Henriette Lind. Bogens nænsomme portræt af den patriarkalske far kan sammenlignes med Jens Blendstrups mesterlige bog Gud taler udTematisk og fortælleteknisk minder bogen om Tine Høegs kortprosaroman Nye rejsende, men det kække, rapkæftede sprog minder mere om Nynnes dagbog - det hele af Henriette Lind. Bogens nænsomme portræt af den patriarkalske far kan sammenlignes med Jens Blendstrups mesterlige bog .