Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Ikk' for sjov : om kemo og comedy


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
240 sider: ill.
Udgivet
2018
Ophav
Genre og form
sygehistorier, erindringer

Beskrivelse


Med humor fortæller komikeren Geo (f. 1975) om at blive ramt af kræft og den ni uger lange kemobehandling med smerte, hårtab, tunge tanker og grin.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2013

af

af

Henrik H Pedersen

d. 27. maj 2013

Primært til kræftpatienter eller personer som har relation til kræftramte og herunder særligt til fædre eller en ung målgruppe. Desuden til lånere som kender stand-up komikeren Geo og er bekendt med stand-up-genren og dens særlige form for sort humor.

Forfatter, komiker og stand-upper Geo fik i 2012 konstateret testikelkræft, erklæret rask, men fik efter et halvårligt rutinetjek konstateret en spredning til lungerne. Det resulterede i endnu en operation fulgt op af ni uger med en af de hårdeste kemobehandlinger. Hele behandlingsforløbet, udover Geo heldigvis er rask, har resulteret i denne bog, som er en blanding af fakta kræft-dagbog og desuden tilsat den særlige jargon man kender fra stand-up komikere. Bogen har forskellige synsvinkler fra Geo og til ægtefællen Christianes dagbog og desuden bl.a. også fra sygeplejersken. Emner som faderrolle og kræft bliver også berørt foruden kapitlet om sex, hvor der meget sigende er to tomme sider efterfølgende. Sprogligt foregår det hele kvikt og med skæv og fin humor, og grafisk ser bogen moderne ud med forskellige farver og tilskæringer af fotos og tekst udsnit.

Bogen er ganske enestående i sin stil i forhold til emnet kræft, men kan i sprog og layout sammenlignes med Livet for givet, 2011, om unges kræftberetninger.

Både rørende, realistisk og komisk fortalt på meget fin og afvekslende facon. Udfylder en mangel i kræftlitteraturen hvor mange tabu, især fra en mandlig synsvinkel, tages op og tilmed på humoristisk vis.