Gå til indholdBøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Igors æblehave : fortællinger fra en cykelrejse København-Teheran


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

184 sider: ill. i farver

Udgivet

2008

Ophav

Bjørn Harvig(forfatter)
Genre og formrejsebeskrivelser, erindringer
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2008

af

af

Jette Landberg

d. 5. nov. 2008

For eventyr- og cykelinteresserede, der ikke forlanger stor litteratur, men dag-til-dag oplevelser fra den lange rejse. Også fin læsning hvis man interesserer sig for de tidligere sovjetrussiske områder og de vilkår, folk lever under nu, eller måske kunne lide fx Jesper Kenn Olsens bog Jorden rundt i løb, 2006.

Det kræver uden tvivl mod og eventyrlyst at gennemføre den cykeltur, forfatteren her skildrer. Bjørn Harvig er ingen novice hvad cykelture angår, han er medlem af Eventyrernes klub og har tidligere cyklet både i Centralasien og Mellemøsten. Turen starter fra København i juli og ender i Teheran i november, noget af en præstation. Den giver et billede af det tidligere Sovjet: Rusland, Ukraine, Armenien, Georgien osv., også de forladte områder ved Tjernobyl vover forfatteren sig ind i. Gennem mødet med de ofte nysgerrige og gæstfrie mennesker får man et indtryk af disse enorme landområder. Indimellem den almindeligt fortællende tekst er der små afsnit fra selve dagbogen og fotos fra turen.

Bogen kan sammelignes med andre rejsebeskrivelser af lidt privat karakter, fx Lars Nielsen: Stik nord : 20.000 km på cykel fra Kap Horn til Alaska, 2007, hvor Harvigs bog bestemt er den mest velskrevne og mere interessant at læse pga. hans større kontakt med lokalbefolkningen.

Fin at læse hvis man ikke forlanger meget velformuleret og gennemarbejdet litteratur. Skal snarere læses for sit indblik i de tidligere sovjetrepublikker og Iran end detaljer om selve sportspræstationen.


Berlingske tidende

d. 30. dec. 2008

af

af

Jens Andersen

d. 30. dec. 2008


Politiken

d. 20. dec. 2008

af

af

Hjalte Tin

d. 20. dec. 2008Informationer og udgaver

2008

Bog

Bjørn Harvig

Mediehuset Luksus, 1. udgave

2017

Ebog

Bjørn Harvig

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2017

Lydbog (net)

indlæser: Christian Engell

Gyldendal