Bøger / faglitteratur til børn / opgaver

Idræt B : idrætsteori


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Idrætshistorie, idrætten som kulturelt fænomen, idrætspsykologi, sundhed, fysiologi, anatomi og træningslære. Med opgaver.

Indhold

Den moderne idræts historie ; Idræt - for alle eller for sig selv? ; Sundhed - det gode liv på krykker ; Fysiologi, anatomi og træningslære


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 21. aug. 2009

Denne bog om idrætsteori er grundbogen til idræt på mellemniveau i gymnasiet og til idræt som tilvalgsfag på HF. Den vil dog også kunne bruges i andre uddannelser på lignende niveau, hvor man arbejder både med praktiske idrætsdiscipliner og mere teoretisk undervisning.

Alle forfatterne til denne lærebog er eller har været undervisere og tilsammen har de bred erfaring med selv at dyrke idræt både på amatør- og eliteniveau. I bogen lægger de vægt på at præsentere den nyeste viden og de nyeste undersøgelser, for på den måde at give eleven inspiration til selv at stille nye spørgsmål til idrætten. Der er fire hovedområder i bogen: den moderne idræts historie specielt i Danmark, et afsnit, som fokuserer på unges idrætsvaner og idrætten som kulturelt fænomen, hvor idrætten er gået fra at foregå i foreningsregi til at foregå uden om foreningerne. I det 3. afsnit drejer det sig om sundhed, hvad vil det sige at leve sundt, og endelig i sidste afsnit er temaet fysiologi, anatomi og træningslære. Hvert afsnit er illustreret med mange billeder og tabeller.

Der er flere bøger om idrætsteori beregnet til undervisningen i gymnasiet og på HF. C - det er idræt, 2005 er en teoribog til c-niveau og Humanistisk og samfundsvidenskabelig idrætsteori, 2007 kan bruges både på b- og c-niveau.

Teori og praksis hænger godt sammen i bogen, og udover at den er meget brugbar i undervisningen, vil den også kunne bruges i forbindelse med studieretningsopgaverne eller de større skriftlige opgaver i gymnasiet og på HF.


Gymnasieskolen

Årg. 92, nr. 18 (2009)

af

af

Morten Tjalve

Årg. 92, nr. 18 (2009)