Gå til indholdIdioteque


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

147 sider

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Fortælleren placeres på den fiktive institution Kantonen sammen med andre utilpassede og finder sammen med Eva fra Murmansk og den mærkelig stumme japaner Nobi.


Anmeldelser (5)


7. aug. 2008

Dette er en sag for trænede læsere med interesse for ny dansk eksperimenterende litteratur.

Nørgaard Thomsen har tidligere udgivet tekstcollagen Baljen : manual for en katastrofe og dobbeltromanen Malonecity 1-2. Idioteque er som forgængerne svær at sætte i bås. Fortælleren anbringes i et fiktivt univers, Kantonen, tæt på Sjælør Station, men uden direkte kontakt til det omgivende samfund. Her bliver han med svigtende held aktiveret sammen med andre utilpassede, men får til slut slået pjalterne sammen med Eva fra Murmansk og den mærkelige stumme japaner Nobi. Historien er muligvis en allergori om en psykiatrisk afdeling, hvor fantasi og virkelighed flyder sammen. Sprogligt er det en flot bog med stort overskud og mange nydannelser, men indholdsmæssigt er det en syret sag, der stiller store krav til læseren.

Som de to tidligere titler fra forfatteren er der tale om meget eksperimenterende litteratur med sproglig elegance og fiktive universer.

En svært tilgængelig bog med et flot og nyskabende sprog for læsere af nyere dansk eksperimenterende prosa.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 4. sep. 2008

Politiken

Af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 13. sep. 2008

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 29. aug. 2008

Børsen

Af

Jonas Hindsholm Bentzen

2008-08-29


Informationer og udgaver

Bog

2008