Gå til indholdIdioten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

441 sider

Udgivet

2019

genre/form

romanOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Året er 1995. Selin er lige startet på Harvard University hvor hun studerer litteratur. Vi følger hende mens hun navigerer gennem studietiden med alt hvad det indbefatter


Anmeldelser (5)


11. jan. 2019

Roman om Selins første år som studerende på Harvard University, om hendes mange specielle valgfag, venner og mandlige bekendtskaber. For læser af romaner om unges overgang til voksenlivet.

Året er 1995. Selin er lige startet på Harvard University, hvor hun studerer litteratur. Hun flytter ind på campus, skriver sig op til undervisning i emner, hun aldrig har hørt om, og bliver venner med den karismatiske og verdenskloge Svetlana. Nærmest ved et tilfælde påbegynder hun en korrespondance med Ivan, en lidt ældre matematikstuderende fra Ungarn og snart lever de mere gennem e-mails end i virkeligheden. Spørgsmålet er hvor længe de kan fortsætte sådan. Det er Elif Batuman første bog på dansk. Bogen er delvis selvbiografisk, fx er hovedpersonen, såvel som forfatteren, af tyrkisk afstamning. Forfatteren påbegyndte bogen i 2000, men genoptog først skrivningen af den igen i 2015. Bogen blev nomineret til Pulitzerprisen i litteratur i 2017.

En roman om at blive voksen som meget godt beskriver de tanker og følelser et ungt menneske har på vippen til voksenlivet. Fortælleren er jeg-person og det fungerer rigtig godt. Sproget er let tilgængeligt og er skrevet med et glimt i øjet. Bogen er oplagt til en filmatisering.

Bryllupsintrigen


Kunsten at gribe livet


og Kunsten at gribe livet omhandler også vejen til voksenlivet på et amerikansk universitetBryllupsintrigen og omhandler også vejen til voksenlivet på et amerikansk universitetBryllupsintrigen og Kunsten at gribe livet omhandler også vejen til voksenlivet på et amerikansk universitet.

Lektørudtalelse

Af

Kirstine Louise Grøngaard

Litteratursiden.dk [online]

Af

Metteline Lykke Rasmussen

2019-02-14

Politiken

Af

Benedicte Gui de Thurah Huang

d. 7. feb. 2019

Information

Af

Lone Nikolajsen

d. 7. jun. 2019

Weekendavisen

Af

Linea Maja Ernst

d. 22. feb. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019

Lydbog (net)

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019