Gå til indholdI verdens tjeneste : 15 måneder for FN


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

270 sider: ill. i farver

Udgivet

2016

genre/form

erindringerOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Om Mogens Lykketoft (f. 1946) og Mette Holms (f. 1953) indsats og oplevelser som repræsentanter for FN som henholdsvis formand og førstedame for den 70. Generalforsamling


Anmeldelser (4)


16. dec. 2016

Om Mogens Lykketoft og Mette Holms indsats og oplevelser som repræsentanter for FN. For læsere der vil vide mere om verdensorganisationen FN, fra en dansk vinkel.

Mogens Lykketoft og Mette Holm skriver på skift om deres arbejde som formand og førstedame for den 70. Generalforsamling i en periode af 15 måneder. For begge er FN's indsats afgørende for at verden kan samarbejde om fred, udvikling og det enkelte menneskes rettigheder. "Vores rejse ind i kernen af FN var en omvæltning fra den hjemlige hverdag i henholdsvis Folketingets formandsstol og journalistikken (..). Vi har altid haft det med FN, som Gandhi havde det med den vestlige civilisation: Vi synes, det er en god idé!" For dem begge er lyspunktet, at der i året med dansk FN-formandskab blev taget store spring fremad for bæredygtighed og klima. "Men det kræver mere end nogensinde et aktivistisk civilsamfund, et forstærket folkeligt engagement og regeringer i resten af verden, der holder sammen om FN og de fælles mål." Bogen er udstyret med fotos og uddrag af Lykketofts kalender fra tjenesteperioden.

En lærerig bog som spænder fra den flyvende start hvor parret modtages i New Yorks lufthavn, til Lykketofts forberedelse af afskedstalen til Generalforsamlingen. Det uhøjtidelige sprogbrug og danske perspektiv giver lyst til at læse mere om global politik.

Om FN's 17 verdensmål kan anbefales Bæredygtig global udvikling


Fyrsten


Lykketoft


. Af andre titler om Lykketoft findes Fyrsten og LykketoftOm FN's 17 verdensmål kan anbefales Bæredygtig global udvikling. Af andre titler om Lykketoft findes og LykketoftOm FN's 17 verdensmål kan anbefales Bæredygtig global udvikling. Af andre titler om findes Fyrsten og Om FN's 17 verdensmål kan anbefales Bæredygtig global udvikling. Af andre titler om Lykketoft findes Fyrsten og Lykketoft.

Lektørudtalelse

Af

Hamide Kara

Udvikling

Af

Peter TYgesen

Årg. 44, nr. 1 (2017)

Danske kommuner

Af

Per B. Christensen

Årg. 48, nr. 2 (2017)


Informationer og udgaver

Bog

2016

Ebog

2016