Gå til indholdI skyggen af et tegn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

224 sider

Udgivet

2016

genre/form

romanOriginaludgave

2016


Beskrivelse


I middelalderen indgik fem riddere en pagt, som stadig truer deres efterkommere i nutiden. Morten ligger på hospitalet, lam efter en alvorlig bilulykke. Det går langsomt op for ham, at han er i fare for at blive ramt af forbandelsen


Anmeldelser (1)


26. aug. 2016

En flok unge mennesker i nutiden kæmper for deres liv, da en middelalderlig forbandelse rammer dem. Ny serie af den produktive norske forfatter, som også står bag "Sagaen om Isfolket". For fans af Margit Sandemo.

I middelalderen indgik fem sorte riddere en pagt og den truer stadig deres familier i nutiden. "De sorte riddere" foregår i år 2000. Morten ligger på hospitalet, lam efter en alvorlig bilulykke. Sammen med den arbejdsløse Unni og uddannelseslægen Antonio forsøger han at trænge til bunds i, hvem der forsøger at komme ham til livs. Gruppen kæmper for at finde ud af, hvem der står bag de onde kræfter i "Der hvor ingen går". I "Vindens klage" rejser Unni sammen med bl.a. Antonio til Spanien, hvor de forsøger at ophæve forbandelsen. Seriens uhyggelige forside signalerer middelalder og mystik. Bagerst i bogen er en oversigt over forfatterens mange serier og uddrag fra kommende bind.

De nutidige beskrivelser og dialogen har et gammeldags præg, når Unni fx siger "Det her har været min glanstid og min glæde". Spændingskurven er flad, men man bliver aldrig i tvivl om moralen omkring det godes kamp mod det onde.

Forfatteren skriver triviallitteratur i stil med Victoria Holt, som har mere fokus på det romantiske. Denne series forsøg på at beskrive nutiden, gør at den bliver af væsentlig dårligere kvalitet end fx "Sagaen om Isfolket".

Lektørudtalelse

Af

Maria Sjøblom


Informationer og udgaver

Lydbog (cd)

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Lydbog (net)

2019

Bog

2016

Ebog

2016